Ποιοι μαθητές θα κάνουν 7 τεστ και ποιοι 4 την εβδομάδα εάν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη

Διευκρινίσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Δυο ημέρες μετά την ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κ. Οικονόμου έδωσε διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική αίθουσα. Όπως είπε: «Φέτος εισάγουμε ένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων. Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος θα κάνουν δυο δωρεάν τεστ εργαστηριακά, rapid και δυο self test. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά σε αυτόν που νόσησε θα κάνουν επτά τεστ. Ένα τεστ την ημερα».

Ερωτηθείς για το θέμα της υποχρεωτικότητας και αν υπάρχει όριο και προϋπόθεση είπε ότι αυτή την στιγμή προσπαθούμε με κάθε μέτρο να εφαρμοστούν όσα έχουν εξαγγελθεί και να αναχαιτιστεί η πανδημία. 

Στο ερώτημα για την 3η δόση και ποιους θα αφορά είπε ότι με βάση τις αποφάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους. Για τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα rapid test μαζί τους ή να εμβολιαστούν αφού υπάρχει η δυνατότητα. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ