Τlive: Το οδοιπορικό της Τατιάνας Στεφανίδου στη Βόρεια Εύβοια

Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών στην καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει το Tlive τις επόμενες ημέρες.

Διαδραστικές ειδήσεις, ζωντανές συνδέσεις, έρευνα και αποκλειστικά ρεπορτάζ για όσα απασχολούν την καθημερινότητά μας συνθέτουν το Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 14:50.

vasilis-ktinotrofos-1.jpg

Το οδοιπορικό της Τατιάνας Στεφανίδου και της εκπομπής Tlive στη Βόρεια Εύβοια θα αναδείξει τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές την επόμενη ημέρα των εφιαλτικών στιγμών. Εξομολογήσεις ανθρώπων που είδαν τις κόπους μιας ζωής να χάνονται σε μία στιγμή, συγκλονιστικές μαρτυρίες, συγκινητικές ιστορίες ξετυλίγονται διαδοχικά μέσα από το T-live.

Ο Παναγιώτης και η Ζωή πάλευαν 35 χρόνια για να στήσουν το ζαχαροπλαστείο τους. Τα μόνα πράγματα που άφησε ανέγγιχτα το πέρασμα της πυρκαγιάς από το μαγαζί τους είναι μερικά ταψιά και η βέρα του Παναγιώτη, που συνήθιζε να τη βγάζει από το χέρι του  και να την κρεμάει σε έναν από τους τοίχους του εργαστηρίου τους.

patir-dimitrios.jpg

Ο Βαγγέλης που είναι ρητινοκαλλιεργητής από τα δεκαπέντε του και για τριάντα χρόνια, εξηγεί στην Τατιάνα ότι θα πρέπει να περάσουν τρεις, ακόμα και τέσσερις δεκαετίες για να πάρει, αυτός και οι συνάδελφοί του, ακόμα και ένα γραμμάριο ρητίνης από κάποιο πεύκο στην περιοχή.

Από τα 600 αιγοπρόβατα που είχε ο Βασίλης απέμειναν μόνο τρία. Τα υπόλοιπα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες και ο ίδιος ψάχνει να βρει έναν λόγο για να παραμείνει στον τόπο του. Ο Ζήσης που είναι  μελισσοκόμος,  αναρωτιέται με τι θα ασχοληθεί από εδώ και πέρα.

panagiotis.jpg

Ο πατέρας Δημήτριος, ιερέας της Αγίας Παρασκευής, του ενοριακού ναού των Κουρκουλών, ενός ορεινού πευκόφυτου χωριού στη Βόρεια Εύβοια, που έδωσε μάχη με τις αναζωπυρώσεις για πάνω από τέσσερις μέρες, δακρύζει όταν ξαναφέρνει στο μυαλό του τις σοκαριστικές εικόνες από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από το χωριό του.

Ο Κώστας και η Αρετή ανέλαβαν ένα συγκρότημα σαλέ μέσα στο δάσος, πριν από ενάμισι χρόνο. Το ανακαίνισαν και μόλις τον Ιούνιο έκαναν εγκαίνια. Τα δυο παιδιά περιγράφουν στην Τατιάνα πως  βρέθηκαν ολομόναχα, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων, να παλεύουν με τις φλόγες.

T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.  Δευτέρα έως Παρασκευή στις 14:50.

πηγή

Διαβάστε επίσης