«Ναι» στον εμβολιασμό παιδιών και από παιδιάτρους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών από παιδίατρους και η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα στόχος είναι να αυξηθεί η ανοσία στο παιδικό πληθυσμό καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι τα αναμενόμενα.

Νωρίτερα είχε γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, της αναπληρώτριας υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αλλά και εκπροσώπων των παιδιάτρων.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε σύσκεψη με την ΠΟΕΔΗΝ με αντικείμενο τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 
Σύμφωνα με υπολογισμούς 120.000 παιδιά ηλικίας 12- 17 ετών έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Να σημειωθεί εδώ τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών λαμβάνουν μόνο εμβόλια mRNA και αυτό δημιουργεί τεχνικό ζήτημα αφού οι συνθήκες φύλαξης των εμβολίων αυτών είναι πιο περίπλοκες από εκείνες των άλλων εμβολίων.

Έτσι δόθηκε εντολή στον επικεφαλής της «Ελευθερίας», τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, να οργανώσει άμεσα την υλοποίηση του σχεδίου, με το οποίο θα ενταχθούν οι ιδιώτες παιδίατροι της χώρας στη μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία για τη θωράκιση των παιδιών και εφήβων.

 
Σχολεία: Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού πριν το πρώτο κουδούνι
Σημειώνεται πως απομένουν λίγες ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιστήμονες ηδη απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις στους γονείς για εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων 12 -17 ετών.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

 

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στους εφήβους
Οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων στους εφήβους, δηλαδή στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών με τον συγχρωτισμό των παιδιών να είναι αναπόφευκτος με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να θωρακιστούν είναι ο εμβολιασμός.

Το πρώτο εξαήμερο του Σεπτεμβρίου οι αρχές κατέγραψαν 2.158 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών. Ο αριθμός αυτός και μόνο στο άκουσμά του τρομάζει. Και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

 

Το εμβόλιο χορηγείται στα παιδιά για τους εξής τέσσερις λόγους:

1ον Για την ατομική τους προστασία
2ον Με στόχο τη θωράκιση των παιδιών για το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες
3ον Για την αναχαίτιση της διασποράς, ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα
4ον Για τη μείωση των πιθανοτήτων δημιουργίας νέων μεταλλάξεων.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ