ΕΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ για την Αϊτή

Που επλήγη από καταστροφικό σεισμό στις 14 Αυγούστου

Η ΕΕ θα διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την Αϊτή, που επλήγη από καταστροφικό σεισμό στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από την ΕΕ θα καλύψει τις πιο άμεσες ανάγκες, όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας σε τοπικά νοσοκομεία που έχουν πληγεί, η υποστήριξη των υπηρεσιών υδροδότησης, αποχέτευσης και υγιεινής, καθώς και η παροχή καταφυγίων και υπηρεσιών προστασίας προς τις περισσότερο πληγείσες και μειονεκτικές κοινότητες.

 

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε: «Επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες ακολουθούν τον καταστροφικό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή. Η ΕΕ κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη σε αυτή την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση. Ο σεισμός χτύπησε τη στιγμή που η πανδημία της COVID-19 και η κλιμακούμενη ανασφάλεια αποτελούσαν ήδη απειλή για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια ».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης