Πλίμουθ: Αυτός είναι ο άνδρας που σκότωσε πέντε άτομα και αυτοκτόνησε

Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα κοριτσάκι 5 ετών

Σοκαρισμένη παραμένει η Βρετανία από το μακελειό με τους πέντε νεκρούς στο Πλίμουθ, το πιο φονικό τέτοιας φύσης περιστατικό από το 2011, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τον δράστη, ο οποίος αυτοκτόνησε, να είναι ηλικίας 23 ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για τον Τζέικ Ντέιβισον ο οποίος εργαζόταν ως μαθητευόμενος χειριστής γερανού.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο 23χρονος δράστης πυροβόλησε αρχικά μέλη της δικής του οικογένειας πριν να βγει στον δρόμο και να ανοίξει πυρ αδιακρίτως. Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για ένα 5χρονο κορίτσι, δύο γυναίκες και δύο άνδρες να έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά του Ντέιβισον.

Από τα πυρά του 23χρονου φέρονται επίσης να έχουν τραυματιστεί και δύο άνθρωποι που είχαν βγάλει τα σκυλιά τους βόλτα. Τα περισσότερα από τα θύματα του Ντέιβισον, πάντως, πιστεύεται ότι δεν είχαν σχέση μαζί του.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς ο μαυροντυμένος δράστης έριξε κάτω αρχικά μια πόρτα πριν να αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Βρετανίας). Κατά τις ίδιες μαρτυρίες ο ένοπλος κρατούσε μια καραμπίνα.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, χαρακτήρισε το περιστατικό σοκαριστικό, ζητώντας από το κοινό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Το περιστατικό, πάντως, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. Παρόλα αυτά το κίνητρο του δράστη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό καθώς οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης