Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Λακκόπετρας


Θέατρο :    Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ώρα 21:45

  Χώρος διεξαγωγής : Terra Rossa παραλία Λακκόπετρας

                       

            Το «Άρμα Θέσπιδος» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Πάτρας, με το ευέλικτο θεατρικό του σχήμα, θα επισκεφθεί την παραλία της Λακκόπετρας και το Σύλλογο ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:30. Η παράσταση που θα παρουσιάσει, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της επετείου  για τα  200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος  στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου.

Σημείωση: Το «Άρμα Θέσπιδος» πρόκειται για ένα νέο θεσμό κινητού λαϊκού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το οποίο βρίσκεται κοντά σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο. Δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου δωρεάν, οι πολίτες, οι νέοι και όλοι αυτοί που δυσκολεύονται να πάνε στο θέατρο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Σρέπκος

Σκηνικά -Κοστούμια:  Κέννυ ΜακΛέλλαν

Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Μουσική: Φοίβος Μαρκιανός

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου

Πρωταγωνιστούν:

Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Φοίβος Μαρκιανός, Βασίλης Τριχάς, Λένα Νάτση

      Βαρκαρόλα  -

Σάββατο 31 Ιουλίου, ώρα 22:00

Χώρος διεξαγωγής : Terra Rossa παραλία Λακκόπετρας

Βαρκαρόλα, ένα έθιμο της Ιόνιας Γης, έναν ύμνο στη θάλασσα, που τη γεμίζει χρώματα, φως και μουσική με τη συμμετοχή των μουσικών, των τραγουδιστάδων της αγάπης. Μια παρέλαση από βάρκες, απ’ όπου οι κανταδόροι με την 20/μελή χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας « SANTA MAURA» θα τραγουδήσουν με συνοδεία από Κιθάρες. Στο τέλος της βαρκαρόλας θα γίνει ρίψη πυροτεχνημάτων στις 31 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 22:00.

  Ιστιοπλοϊκές Επιδείξεις-

Κυριακή 1 Αυγούστου

Terra Rossa παραλία Λακκόπετρας

«Ανοίγουμε πανιά στη θάλασσα, ανοίγουμε πανιά για την Ελευθερία»

 'Ομιλοι :Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης Ν.Ο.Θ. 

&  Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός όμιλος Ρίου «ΙΑΣΟΝ» Α.Ι.Ο.Ρ. ΙΑΣ.

12 :00-13:00 Έναρξη

16:00-17:00 Λήξη   

18:00-19:00 Τελετή - 

Τιμητικές Επιβραβεύσεις Ομίλων – Φορέων  Υποστήριξης 

Ομιλίες Φορέων 

Ευχαριστήριο Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας

 

 Κινητός Κινηματογράφος-

Δευτέρα 2 Αυγούστου,ώρα 21:45

  Χώρος διεξαγωγής : Terra Rossa παραλία Λακκόπετρας

 

            Ο σύλλογος ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ και φέτος το καλοκαίρι έκλεισε ραντεβού με την μεγάλη οθόνη . Την Δευτέρα 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 στο Terra Rossa και ώρα 21:45 θα γίνει προβολή της ταινίας  "Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους" ("Mio fratello rincorre i dinosauri") του Stefano Cipani. Πρόκειται για μια γλυκόπικρη οικογενειακή κωμωδία, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αχαΐα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τέχνης και Πολιτισμού "Γυμνός Οφθαλμός", την “NS SOUND” και το  “Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας” το οποίο και παραχωρεί δωρεάν την ταινία. 

Διαβάστε επίσης