8 tips για την περιποίηση μετά τη θάλασσα και τον ήλιο

Τι πρέπει να ξέρεις τώρα για την after sun φροντίδα του δέρματος σου;

Περιποίηση μετά τη θάλασσα και τον ήλιο; Σίγουρα πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να γνωρίζεις σε βάθος, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η έκθεση σου στον ήλιο και οι επισκέψεις σου στην παραλία αυξάνονται.

8 tips από τη beauty guru για την περιποίηση μετά τη θάλασσα:

1/ Άπλωσε το after sun προϊόν σου απευθείας μετά την έκθεση στο ήλιο για αναζωογόνηση και ανακούφιση ή μετά το μπάνιο για έξτρα ενυδάτωση. Για πιο δροσερή αίσθηση φύλαξέ το στο ψυγείο.

2/Επίλεξε τη μυρωδιά ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεσή σου. Να θυμάσαι ότι το άρωμα αιθέριων ελαίων έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

3/Μη βασιστείς σε ένα απλό after sun ενυδατικό προϊόν, αν έχεις πάθει έγκαυμα. Ρώτησε το γιατρό σου τι πρέπει να κάνεις.

4/Aν θέλεις να αναδείξεις το μαύρισμά σου, επίλεξε ένα έλαιο σώματος με shimmer.

5/Αν θέλεις να διατηρήσεις το μαύρισμά σου, προτίμησε εξειδικευμένα after sun ενισχυμένα με ειδικούς αυτομαυριστικούς παράγοντες που βοηθούν στο μαύρισμα.

6/Αν τα βλέφαρά σου έχουν υποστεί επίθεση από την ηλιακή ακτινοβολία και νιώθεις πως σε «κόβουν» κάθε φορά που τα ανοιγοκλείνεις, εφάρμοσε επάνω τους κομπρέσες με γάζες ποτισμένες σε κρύο τσάι ή χαμομήλι.

7/Αν το δέρμα σου παρουσιάζει υπερβολική ξηρότητα και ξεφλουδίζει μετά τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, ένα σωστός καθαρισμός με κάποιο scrub ή μάσκα είναι απαραίτητα. Κατόπιν άπλωσε ένα πλούσιο γαλάκτωμα και η επιδερμίδα σου θα γίνει όμορφη και

λεία.

8/Οι μαλακτικές δράσεις κρεμών σώματος που περιέχουν jojoba, γλυκό αμύγδαλο, λάδι καρύδας, βούτυρο καριτέ ή μαροκινό λάδι argan βοηθούν το δέρμα του σώματος (από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το λαιμό) να διατηρούν τη φυσική υγρασία δημιουργώντας ένα ισχυρό πέπλο προστασίας από τις εξωτερικές επιθέσεις του καλοκαιρινού περιβάλλοντος.

 

shape.gr

Διαβάστε επίσης