O Max Verstappen δεν άφησε τον Hamilton να χαμογελάσει-Ξεκινάει πρώτος στο αυριανό Grand Prix

 

 

Στον 9ο αγώνα της χρονιάς στο αυριανό Grand Prix της Αυστρίας,ο Max Verstappen ξεκινάει πρώτος και ανοίγει μια νέα σελίδα στην αγωνιστή του καρριέρα αφού σήμερα κέρδισε και την 7η Pole Position.  

Στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησαν τα επίσημα δοκιμαστικά για το αυριανό Grand Prix.Όπως και την περασμένη εβδομάδα έτσι και σήμερα τα 20 μονοθέσια δοκίμασαν γόμες και αεροδυναμικές. 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε στην ίδια πίστα το Grand Prix Στυρίας (δεν έγινε ο αγώνας στον Καναδά λόγω κορωνοϊού) και αύριο θα γίνει το Grand Prix της Αυστρίας. 

Σήμερα έγιναν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Ο Hamilton και ο Verstappen αρχκά βγήκαν με Medium γόμες αλλά οι  περισσότεροι οδηγοί προτίμησαν την Soft γόμα.

Σε μια πίστα «Back to back» που ευνοούσε από την αρχή την Red Bull αφού είναι και η επίσημη πίστα των δοκιμών,ο Verstappen είχε το πάνω χέρι.

Στο πρώτο σκέλος των επίσημων δοκιμαστικών ο Max Verstappen ήταν σαφέστατα πιο γρήγορος. Ο Hamilton που και αυτός είναι αποφασισμένος να κερδίσει τους πολύτιμους βαθμούς είπε μετά την καρω σημαία ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος.

Στο Q3 βγήκαν όλοι στο τελευταίο δίλεπτο.Ο Max Verstappen ήταν και πάλι πιο γρήγορος και κέρδισε την 7η pole position στην καριέρα του.Και αν κερδίσει και τον αυριανό αγώνα πάει ολοταχώς για τον τίτλο.

Ο εντυπωσιακός Lando Norris με την McLaren έμεινε σε τροχιά νικητή και δικαιολογημένα κέρδισε την 2η θέση με διαφορά μόλις 48 χιλιοστά από τον Verstappen.  

Στην 3η θέση ήταν ο Perez με Red Bull ( +0.270). O Hamilton (+0.294) αρκέσθηκε στην 4η θέση ενω στην 5η θέση βρεθηκε ο δεύτερος οδηγός της Mercedes  V.Bottas (0.329).

Στην ομάδα της Red Bull περισσότερο χειροκρότησαν την 4η θέση του Hamilton παρά την πρώτη θέση του Ολλανδού. Ωστόσο πολλά συγχαρητήρια πήρε και ο Norris.

Η πίστα με τις δέκα στροφές,είναι μόλις 4.3 χιλιομέτρων.Είναι αρκετά καλά σχεδιασμένη αλλά δεν δίνει εύκολα προσπεράσματα. Η πλειοψηφία των στροφών είναι δεξιές όμως οι δυο πιο απαιτητικές είναι αριστερές. Είναι οι πιο πονηρές στροφές αφού εκεί καταπονούνται περισσότερο τα ελαστικά. 

Το πρωί, λίγο πριν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Verstappen ήταν και πάλι πιο γρήγορος  από τους Hamilton και Bottas. Είχε μπει στην πίστα για να κερδίσει την pole position και πριν από τα επίσημα δοκιμαστικά το απόγευμα έκανε και πάλι τον καλύτερο χρόνο.

Ο Hamilton βελτίωνε συνεχώς το χρόνο του πλησιάζοντας εκείνον του Ολλανδού. Έκανε όμως το λάθος και πάτησε εκτός ορίων της πίστας και η προσπάθειά του δε μέτρησε. 

Η συνέχεια αύριο στις 4 το απόγευμα στην πίστα του Spielberg για το Grand Prix της Αυστρίας.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης