Ν. Παπαδημάτος: «Στόχος μας πρέπει να είναι να πάει το Καρναβάλι της Πάτρας στη Μυτιλήνη και όχι το Καρναβάλι της Μυτιλήνης να έρθει στην Πάτρα»

Απάντηση σε Κουρή

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, αναφέρονται τα εξής:

Αναφορικά με όλα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 24/6 και με τα λεγόμενα της προέδρου της ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» Ηρας Κουρή για το ότι οι πατρινοί έχουν έναν ιδιότυπο «ρατσισμό» σε όλους όσοι εγκαθίστανται στην Πάτρα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος παρατήρησε ότι διακρίνει μια έπαρση και μια αμετροέπεια  στους σχεδιασμούς της κ. Κουρή.

«Στόχος μας πρέπει να είναι να πάει το Καρναβάλι της Πάτρας στη Μυτιλήνη και όχι το Καρναβάλι της Μυτιλήνης να έρθει στην Πάτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παπαδημάτος.

Παράλληλα, αναφορικά με το σχόλιο της κ. Κουρή για το ότι το Καρναβάλι της Πάτρας είναι μια λαϊκή γιορτή, ο Νίκος Παπαδημάτος σχολίασε τα εξής: «Από όταν ξεκίνησε ο θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού κι από όταν πρωτομπήκε το πλαίσιο της διοργάνωσής του, τον προπροηγούμενο αιώνα από Επτανήσιους και Ιταλούς κυρίως εμπόρους, από τον πρόξενο της Βαυαρίας, κ.α., αποτελεί μεν μια λαϊκή εκδήλωση, όμως είναι ταυτόχρονα και κοσμική, κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση, καθώς επίσης και μια σπουδαία τουριστική ατραξιόν που φέρνει έσοδα στην περιοχή μας. Με λίγα λόγια, είναι ένα μεγάλο γεγονός για την τοπική κοινωνία με πολλαπλά οφέλη. Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τις ιδεοληψίες και ας μιλήσουμε για τον πραγματικό κόσμο».

Διαβάστε επίσης