Πανελλαδικές 2021 - Επιλογή Γνώσης: Σχολιασμός των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα

 

Ανάλυση των θέματων από το Φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ: 

Διδαγμένο κείμενο : Πλάτων Πρωταγόρας 6η Ενότητα, σύμφωνα με το φάκελο υλικού (το σχολικό βιβλίο).
  Οι εκφωνήσεις των ασκήσεων ήταν σαφείς στην έκφρασή τους και μέσα στα πλαίσια αυτών που είχαν διδαχθεί οι μαθητές.
  Υπήρχε ποικιλία στα ζητούμενα και οι μαθητές μπορούσαν να καταγράψουν όσα είχαν διδαχθεί και σε επίπεδο θεωρίας αλλά και γλωσσικών ασκήσεων. Προσοχή μόνο χρειαζόταν στο παράλληλο κείμενο που εστίαζε στη συγκριτική παρουσίαση της έννοιας της αδικίας, στους δύο συγγραφείς. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια :Σταυρούλα Πότσιου


Αδίδακτο κείμενο : Απόσπασμα από την "Απολογία Σωκράτους" του Ξενοφώντα. Η μετάφραση χωρ κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες. Η νοηματική προσέγγιση ήθελε κατανόηση όλου του κειμένου. Προσοχή στις ασκήσεις γραμματικής και στις Συντακτικές. Απαιτούσε προσοχή, συγκέντρωση και όχι βιαστική αντιμετώπιση. Οι λεξιλογικές παρατηρήσεις που δόθηκαν βοηθούν τους μαθητές στην κατανόηση του κειμένου.
Υπεύθυνη καθηγήτρια :Μαρίζα Πουλοπούλου 

 

Ανάλυση των θέματων από το Φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ: 

Τα φετινά θέματα Β. Ο. Π., κλιμακωτής δυσκολίας και διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια, καλύπτουν σημαντικό εύρος της εξεταστέας ύλης και κινούνταν στα όρια του αναμενόμενου.
    Συγκεκριμένα, στο θέμα Α - ως είθισται - υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, χωρίς να παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, (Προσοχή απαιτεί το Α2). 
  Στο θέμα Β, χωρίς εκπλήξεις, ερωτήσεις θεωρίας με απαντήσεις σχετικά μικρής έκτασης.
   Στο θέμα Γ, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, με το Γ5 ερώτημα να απαιτεί κάποια προσοχή παραπάνω. 
  Τέλος, το θέμα Δ, προϋποθέτει συνολικά για την άριστη επίλυσή του πολύ καλή προετοιμασία ασκήσεων και εφαρμογών από τους εξεταζομένους δεδομένο ότι η γνώση της θεωρίας και μόνο δεν αρκούσε για την προσέγγιση του άριστα.
    Ο υποψήφιος με ουσιαστική γνώση των βιολογικών εννοιών, φαινομένων και μηχανισμών, κριτικό πνεύμα και συνδυαστική ικανότητα, άνετα στα σημερινά θέματα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με επιτυχία. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Νίκη Γιαννακοπούλου 

 

Ανάλυση των θέματων από το Φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ: 
Τα θέματα των Μαθηματικών προσανατολισμού ήταν σαφή, κάλυπταν ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης και σε γενικές γραμμές ήταν λιγότερο απαιτητικά από τα αντίστοιχα θέματα των αμέσως προηγούμενων ετών (συμπεριλαμβανομένων και των περσινών). Είχαν διαβάθμιση στη δυσκολία, η οποία όμως ποτέ δεν έφθασε σε μεγάλα "ύψη". Ένας προετοιμασμένος μαθητής δεν πρέπει να αντιμετώπισε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ούτε πρόβλημα χρόνου.
 

Υπεύθυνος καθηγητής: Παρασκευάς Γιαννούτσος 
 

Διαβάστε επίσης