Ρολάν Γκαρός: Έγραψε ιστορία στο Παρίσι η Κρεϊτσίκοβα

 

Την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός πανηγύρισε το Σάββατο η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Νο33 στον κόσμο), γράφοντας ιστορία στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, η Τσέχα τενίστρια, η οποία στα ημιτελικά νίκησε τη Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε με 2-1 σετ (6-1, 2-6, 6-4) της Ρωσίδας Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης), στον τελικό των πρωτάρηδων στο γαλλικό Όπεν και κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο σε Grand Slam.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος καριέρας στο μονό για την Κρεϊτσίκοβα, μετά από αυτόν που κατέκτησε πριν δύο εβδομάδες στο Στρασβούργο.

Μάλιστα την Κυριακή (13/6) θα προσπαθήσει να κάνει το... double στο Παρίσι, καθώς θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού, με παρτενέρ την Κατερίνα Σινιάκοβα.

Η Παβλιουτσένκοβα, Νο 32 στον κόσμο, αν και ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο σετ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της γκραν σλαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκίνηση προκάλεσε στις δηλώσεις της νικήτριας του Ρολάν Γκαρός η αναφορά της στην Γιάνα Νοβότνα, η οποία υπήρξε προπονήτριά της.

Μαζί της δούλεψε από το 2014 ως το 2017, μέχρι τη στιγμή που η Νοβότνα έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Η Κρεϊτσίκοβα λοιπόν σε αυτήν την τόσο σπουδαία για εκείνη στιγμή θυμήθηκε τη γυναίκα που υπήρξε μέντορας της, αφιερώνοντας σε αυτήν το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η Κρεϊτσίκοβα βρέθηκε πίσω με μπρέικ στο πρώτο σετ, αλλά έσπασε δύο φορές το σερβίς της Παβλιουτσένκοβα και εν συνεχεία πήρε άνετο προβάδισμα με 4-1 στα γκέιμ. Η Ρωσίδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του σετ να αντιδράσει και έτσι η Κρεϊτσίκοβα το κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση και 6-1 στα γκέιμ.

Στο δεύτερο σετ, η Παβλιουτσένκοβα αντέδρασε, ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε με 4-1. Παρά τη μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού της Παβλιουτσένκοβα, η Ρωσίδα άντεξε, έσπασε για άλλη μία φορά το σερβίς της Τσέχας και έκανε το 1-1 στον τελικό.

Στο τρίτο σετ, έγινε «μάχη» ανάμεσα στις δύο τενίστριες, έμειναν κοντά στα γκέιμ, ωστόσο η Τσέχα μετά το 5-4 έμεινε ψύχραιμη στο τέλος και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Η τελευταία φορά που μια τενίστρια κατέκτησε την ίδια εβδομάδα τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, ήταν η Μέρι Πιρς, το 2000. Μετά από 21 χρόνια, η Κρεϊτσίκοβα βρίσκεται ένα ματς μακριά από το να το πετύχει.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης