Στραβοπάτησε η Ελβετία, 1-1 με τη μαχητική Ουαλία

 

 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουαλία και την Ελβετια, για τον πρώτο όμιλο του Euro 2020, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Το συγκρότημα του Πέτκοβιτς ήταν καλύτερο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο Μπέιλ και η... παρέα του κατάφεραν να ξεκινήσουν τη διοργάνωση με έναν πολύτιμο βαθμό.

Στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου η Ελβετία προηγήθηκε με το γκολ των Μπρελ Εμπολό (49'), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.

Οι Ελβετοί απείλησαν πρώτοι με κεφαλιά του Εμπομπού, με την μπάλα να καταλήγει όμως σε κόρνερ, ενώ απάντησαν στις ευκαιρίες οι Ουαλοί με την κεφαλιά του Μουρ, που ανάγκασε σε σπουδαία απόκρουση τον Ζόμερ.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς στη συνέχεια πήρε τα «ηνία» και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Σεφέροβιτς έχει σπαταλήσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, με αποτέλεσμα η «λευκή» ισοπαλία να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Τον «γόρδιο δεσμό» για τους Ελβετούς έλυσε ο Εμπολό, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 49' με ωραία κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι.

 

Στο 74ο λεπτό οι Ουαλοί πάντως έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από γέμισμα του Μόρελ ο Μουρ πήδηξε ψηλότερα από όλους στην «καρδιά» της άμυνας των Ελβετων και έκανε το 1-1.

 

Στο 87ο λεπτό ο Γκαβράνοβιτς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουόρντ, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε από το VAR, καθώς ήταν εκτεθειμένος όταν τον τροφοδότησε ο Εμπολό με το κεφάλι.

Ουαλία-Ελβετία 1-1

Γκολ: 49' Εμπολό (Ελβετία),  74' Μουρ (Ουαλία)

Κίτρινες: Σερ (Ελβετία), Μουρ (Ουαλία), Εμπαμπού (Ελβετία)

Κόκκινες:

Δοκάρια

Ουαλία: Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Αλεν, Μορέλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ

Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σρρ, Εμπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66' Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροφιτς (84' Γκαβράνοβιτς)

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης