Ευκλείδης Τσακαλώτος: Έκανε το εμβόλιο μετά την πορεία - Γιατί σχολίασε τον Κυριάκο

 

 

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Astrazeneca έκανε την Πέμπτη αμέσως μετά την πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην ανάρτησή του στα social media o κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του Πρωθυπουργού, ενώ επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας. «Δεύτερη δόση Άστρα. Από τον πρωθυπουργό μας κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι γυμνόστηθος στη φωτογραφία για να δουλέψει το εμβόλιο αλλά ευτυχώς ο Αντρέας Ξανθός με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μίλησα και με τους εργαζόμενους εδώ, σε πρωτοβάθμια δομή υγείας, που κάνουν εξαιρετική δουλειά και δίνουν έναν πραγματικό αγώνα. Και πείστηκα ακόμη περισσότερο ότι η πρωτοβάθμια υγεία είναι το μέλλον και θα είναι απόλυτα απαραίτητη και μετά την υγειονομική κρίση», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Παρεμπιπτόντως στην εκδήλωση της νομαρχιακής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπα ότι η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα για τα νοσοκομεία, δεν έχει κάνει τίποτα για την πρωτοβάθμια υγεία δεν έχει προσλάβει γιατρούς. Και είπα ότι για να είμαστε αξιόπιστοι όταν λέμε αυτά δεν είναι κακό να πούμε το ότι η πλατφόρμα του εμβολιασμού δουλεύει καλά και ότι τα ραντεβού γίνονται στην ώρα τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Από την αναπαραγωγή της είδησης καταλαβαίνω ότι η ΝΔ το αποδέχεται. Και χαίρονται που άφησαν ανοχύρωτα τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, δεν προσέλαβαν μισό μόνιμο υγειονομικό, δεν ενίσχυσαν την πρωτοβάθμια υγεία αλλά το ραντεβού των 13:24 συνήθως γίνεται 13:24. Θα μου πεις εδώ πανηγύριζαν που είχαμε 8% ύφεση, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη...».

https://www.enikos.gr/

Διαβάστε επίσης