Πάτρα: Μέγα πλήθος και πάθος στην συγκέντρωση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου - ΦΩΤΟ

 

Σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων χρόνων, με περίπου 4.500 άτομα να βρίσκονται στους δρόμους, η Πάτρα συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης.

Δεκάδες κλαδικά συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες έδωσαν το παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση, στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

photo_2021-06-10_20-02-38.jpg

Ακολούθησε μια μεγάλη πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με τους κεντρικούς δρόμους να αποκλείονται για αρκετή ώρα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, η Α' ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πατρέων, τα Σωματεία Μαγείρων, Σερβιτόρων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Το παρών έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών οργανισμών καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. 

photo_2021-06-10_20-03-02.jpg

Δεκάδες συνδικάτα και σωματεία συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση

photo_2021-06-10_20-02-13.jpg

Η οδός Κολοκοτρώνη, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, αποκλεισμένη από τους συγκεντρωμένους

photo_2021-06-10_20-01-28.jpg

Στην κεφαλή της πορείας ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας

photo_2021-06-10_20-01-23.jpg

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Κολοκοτρώνη και ακολούθησε τη διαδρομή Μαιζώνος - Γούναρη - Κορίνθου - Κολοκοτρώνη με το πλήθος των συμμετεχόντων να αποκλείει για αρκετή ώρα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς, όλους τους εργατοϋπάλληλους και το λαό της Πάτρας που με τη μαζική παρουσία του στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου έστειλε μήνυμα αγώνα και μάχης, κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Η επιτυχία της σημερινής απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους που σήμερα έκαναν για πρώτη φορά ένα μεγάλο βήμα. Όλους αυτούς που πήραν σήμερα το βάπτισμα του πυρός, έκαναν την πρώτη τους απεργία. Τα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας είναι δίπλα τους.

Δεν υποχωρούμε!

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς και τους βασανισμένους. Είναι με τους εργαζόμενους. Προτείνουμε στα συνδικάτα νέα απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με νέα απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΠ.

Είμαστε όλοι σε θέσεις μάχης!

Προχωράμε άμεσα σε συνεδριάσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις των συνδικάτων από σήμερα το απόγευμα. Καμία ώρα χαμένη, όλοι στους δρόμους!

Μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα, το κλίμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι, σε κάθε γειτονιά.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι στα συνδικάτα. Θα νικήσουμε.

 

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και την πορεία στους δρόμους της Πάτρας:

 

Διαβάστε επίσης