Χονγκ Κονγκ: Θέση στάθμευσης πωλήθηκε για... χρυσάφι - Καταρρίφθηκε κάθε ρεκόρ

 

 

Μία θέση παρκαρίσματος πουλήθηκε αντί του αστρονομικού ποσού των 1,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (10,2 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ), σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην περιφέρεια του Μάουντ Νίκολσον, σε εύπορη κατοικημένη περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο κατερρίφθη το ρεκόρ που υπήρχε από το 2019, όταν μία θέση παρκαρίσματος πουλήθηκε αντί 7,6 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σε πύργο με επαγγελματικούς χώρους και γραφεία, στο Σέντραλ, το πολύβουο εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

Η πρόσφατη αγορά έγινε στην περιφέρεια του Μάουντ Νίκολσον, στην "Κορυφή" (The Peak) όπου έχουν ανεγερθεί υπερ-πολυτελείς κατοικίες. Οι κατασκευαστές Wharf (Holdings) και Nan Fung Group πούλησαν 29 θέσεις παρκαρίσματος μέσω κλειστού διαγωνισμού στους ιδιοκτήτες των σπιτιών τον περασμένο μήνα, με μία από τις θέσεις να πωλείται αντί 1,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Συνήθως, μία στάνταρ θέση έχει μέγεθος 12,5 τετρ. μέτρων, άρα υπολογίζεται ότι το τετραγωνικό μέτρο πωλείται αντί περίπου 74.350 δολ. Χονγκ Κονγκ.

Το Μάουντ Νίκολσον έχει θέα στο λιμάνι της Βικτόρια και εκεί έχουν χτιστεί μερικές από τις πιο πολυτελείς κατοικίες. Το Χονγκ Κονγκ είναι τόσο πυκνοκατοικημένο που ένας χώρος, είτε είναι για κατοικία είτε για παρκάρισμα, είναι πανάκριβος.

Όπως πολλές μεγάλες πόλεις, το Χονγκ Κονγκ έχει επίσης αναπτύξει μια τεράστια αγορά ακινήτων και απολύτως κερδοφόρα. Τους τελευταίους μήνες, η πολυτελής εγχώρια αγορά της έχει σημειώσει πρωτοποριακές συναλλαγές καθώς η εμπιστοσύνη των αγοραστών έχει επιστρέψει μετά την εξομάλυνση της πανδημίας. Τον Μάιο, ένα σπίτι στο Peak πέτυχε ρεκόρ σε τιμή ενοικίασης, 210.000 δολ. τον μήνα.

https://www.enikos.gr/

Διαβάστε επίσης