Σύγχρονα γήπεδα σκοπευτηρίου πήλινου στόχου στον Δήμο Ερυμάνθου

Υπεγράφη η σύμβαση

Σύγχρονα γήπεδα σκοπευτηρίου πήλινου στόχου θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Ερυμάνθου, μετά την υπογραφή της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης έκτασης στην Κοινότητα Φαρρών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και ο εκπρόσωπος του Αθλητικού σωματείου «Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Δυτικής Ελλάδος», Ανδρέας Ταξιάρχης συνυπέγραψαν τη σύμβαση της δωρεάν παραχώρησης του εγκαταλελειμμένου γηπέδου ποδοσφαίρου στην θέση «Σπαρτούλια – Κουμαράδα».

Πρόκειται για μία έκταση συνολικής έκτασης 12.562 τ.μ., η οποία παραχωρείται ως προς τη χρήση της προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός του Αθλητικού Σωματείου που αφορά στη διάδοση και ανάπτυξη του ολυμπιακού αθλήματος της σκοποβολής, καθώς και στη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών-αθλητριών για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, αλλά και την διενέργεια αυτών στην αθλητική εγκατάσταση, που θα κατασκευασθεί.

Στο χώρο σύμφωνα με αρχιτεκτονικό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναμένεται να κατασκευαστούν δύο γήπεδα/στάδια ανοικτού σκοπευτηρίου πήλινου στόχου (stand), επιφάνειας, περίπου 1.074τ.μ., έκαστο, στα οποία δύναται να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κατασκευές για την άσκηση όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων σκοποβολής πήλινου στόχου που η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος καλλιεργεί (σκητ, τραπ, σπόρτινγκ).

Ακόμη, θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης του χώρου των αποδυτηρίων, ενώ θα διαμορφωθεί και θα αναβαθμιστεί με δεντροφυτεύσεις και ο περιβάλλων χώρος, στον οποία θα δημιουργηθεί και πάρκινγκ.

Να σημειωθεί πως η συνολική διάρκεια της παραχώρησης του ακινήτου είναι οκταετής  και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρονικά στάδια-στόχους.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι η αγαστή συνεργασία με φορείς και σωματεία που αποδεδειγμένα παράγουν έργο. Στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε με τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος θα δημιουργήσει πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις σ’ έναν εγκαταλελειμμένο χώρο που θα αποκτήσει αξία και «ζωή». Το όφελος για την τοπική μας κοινωνία θα είναι διττό. Αφενός η συγκεκριμένη δράση προάγει τον αθλητισμό και μυεί τα μικρά παιδιά στις ιδέες του αθλητικού πνεύματος κι αφετέρου συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής μας, καθώς στα γήπεδα θα φιλοξενηθούν διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας».

 

Διαβάστε επίσης