ΜΟΕ: Ολοκληρώθηκαν οι ελληνοτουρκικές επαφές – Ο επόμενος γύρος στην Άγκυρα

 

Η διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αποτελεί ένα από τα επίπεδα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, η πορεία τους ωστόσο εξαρτάται από την πορεία των πολιτικών διαβουλεύσεων και των διερευνητικών επαφών Αθήνας και Άγκυρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ολοκληρώθηκε σήμερα ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ ακόμα έγινε γνωστό ότι ο επόμενος γύρος θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Άγκυρα.

Η ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ

Τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας διεξήγαγαν στις 26-27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, τον 4ο κύκλο συναντήσεων κατά τον οποίο συζητήθηκαν δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ η πέμπτη συνάντηση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Υπενθυμίζεται ότι στον 4ο γύρο των συνομιλιών και σε συνέχεια του προηγούμενου γύρου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2020, συζητήθηκαν:

  • Η διατήρηση ανοικτή γραμμή μεταξύ των Αρχηγείων Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και το Εσκί Σεχίρ για αποφυγή σοβαρής εμπλοκής στον αέρα
  • Η τήρηση μορατόριουμ στις στρατιωτικές δραστηριότητες κατά τις εθνικές επετείους και τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές
  • Η επίλυση, σε επίπεδο διοικητών, ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στις παραμεθόριες περιοχές

 

Διαβάστε επίσης