Γερμανός βουλευτής δωρίζει στην Ινδία χρήματα που δεν είχε δηλώσει

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Καρλ Λάουτερμπαχ, εισέπραξε 17.850 ευρώ για τέσσερις διαλέξεις τις οποίες έκανε τα περασμένα έτη, αλλά ξέχασε να τα δηλώσει δημοσίως στην ιστοσελίδα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag), όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός για τα πρόσθετα έσοδα των βουλευτών. Σήμερα παραδέχτηκε το λάθος του. Δωρίζει τα -φορολογηθέντα- χρήματα στην Ινδία.

«Δήλωσα με δύο μήνες καθυστέρηση την καταβολή πρόσθετων αμοιβών, οι οποίες ανατρέχουν στον Δεκέμβριο του 2020. Tο γραφείο μου διαπίστωσε επίσης ότι όλα τα πρόσθετα έσοδα του 2018 και του 2019, ύψους 17.850 ευρώ για 4 διαλέξεις, δεν είχαν επίσης δηλωθεί δημόσια. Τεράστιο λάθος, του οποίου αναλαμβάνω την ευθύνη. Προσφέρω τα 17.850 ευρώ στην Ινδία», έγραψε στο twitter.

Η ανάρτηση πυροδότησε φυσικά έντονες συζητήσεις στο twitter.

Ο Λάουτερμπαχ πρόσθεσε αργότερα ότι «τα χρήματα είχαν φορολογηθεί. Τα υπόλοιπα την Τρίτη» (λόγω της σημερινής αργία της Πεντηκοστής).

Οι Γερμανοί βουλευτές πρέπει να δηλώνουν τα πρόσθετα εισοδήματά τους στη διοίκηση του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και στην συνέχεια αυτά δημοσιεύονται χονδρικά και στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε επίσης τις εκπρόθεσμα δηλωθείσες ειδικές καταβολές του κόμματός της προς αυτήν από τα προηγούμενα χρόνια. Στις καταβολές αυτές, τα πρόσθετα δηλαδή εισοδήματα, συμπεριελήφθη και μια ειδική καταβολή για ενασχόληση με τον κορονοϊό, η οποία προορίζεται μόνο για υπαλλήλους των Πρασίνων. Ως αρχηγός του κόμματος, η Μπέρμποκ δεν λαμβάνει πάντως μισθό από το κόμμα της.

Πηγή: RTL, Deutschlandfunk / newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης