Σφοδρή επίθεση Δημάρχου Πύργου: "Εχθρική η στάση της Αχαΐας" - Καταλογίζει ευθύνες με αφορμή και την κατάργηση πανεπιστημιακών σχολών

 

Σαφείς αιχμές ως προς την εχθρική – όπως χαρακτήρισε – συμπεριφορά της Αχαΐας σε κάθε θεσμικό επίπεδο αφήνει ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, θέτοντας ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: αυτό της προβληματικής πλέον «συγκατοίκησης» στην ίδια Περιφέρεια. Παράλληλα δηλώνει –με σαφές υπονοούμενο- πως (και) γεωγραφικά υπάρχουν και άλλες λύσεις…

Όλα αυτά, με βασικό στόχο ένα κοινό μέτωπο δράσης και διεκδικήσεων που θα συζητηθούν στην σημερινή κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, στην Αμαλιάδα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και των Ηλείων Περιφερειακών συμβούλων, όπως εξάλλου είχαν ήδη ανακοινώσει οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Τάκης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης στην μαζική, επιτυχημένη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προχθές στο Πάρκο Ξυστρή.

«Βάζουμε πλέον ένα πλάνο δράσεων και διεκδικήσεων, πολύ πιο συγκεκριμένο. Ένα ζήτημα μεγάλο είναι η σχέση μας με την Κυβέρνηση καθώς και η σχέση μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι με τη δομή αλλά με την Αχαΐα. Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούμε πλέον να είμαστε και διοικητικά στην ίδια Περιφέρεια. Ακόμη και το λογότυπο της Δυτικής Ελλάδας μας ακυρώνει. Όλος ο κόσμος έρχεται για την Ολυμπία και την Ήλιδα και ονόμασαν το λογότυπο…«Go West»!

Οι Αχαιοί δεν ψήφιζαν να γίνει ένας πολιτικός αεροδιάδρομος στην Ανδραβίδα. Με τον δρόμο Πάτρα-Πύργος έγιναν πολλές προσφυγές και έφεραν πολλά εμπόδια. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τα Νοσοκομεία και τώρα με τα Πανεπιστήμια μας έριξαν την … χαριστική βολή» υπογραμμίζει ο κ. Αντωνακόπουλος, και συνεχίζει: «Πλέον υπάρχει ρήξη της Περιφερειακής συνείδησης με μονομερείς εχθρικές πράξεις από την Πάτρα. Βρισκόμαστε σε μια αναγκαστική συμβίωση με καθημερινά επεισόδια. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε άρρωστοι. Εμείς θέλουμε να είμαστε μια ενωμένη Περιφέρεια που θα ανταλλάσσουμε δυνάμεις και εκείνοι μας εξοντώνουν καθημερινά με διάφορες εκφράσεις… Έχουμε δυστυχώς τον αντίπαλο μέσα στο σπίτι μας. Γεωγραφικά υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο «φυσιολογικές». Αυτή η αναγκαστική συγκατοίκηση με την Αχαΐα επανεξετάζεται, διότι μόνο προβλήματα μας δημιουργεί».

https://www.patrisnews.com/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ