«Φτάνουμε κοντά στο τέλος για την επιστροφή στην κανονικότητα»- Πού είναι ο δείκτης θετικότητας

«Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση τουλάχιστον στις εισαγωγές και τα κρούσματα συγκριτικά με τις προηγούμενες βδομάδες».

Αυτό είπε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μιλώντας στο LIVE NEWS, ο  Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνιας και της Μέλος Επιτροπής.

«Βλέπουμε περισσότερα τεστ που είναι πολύ καλό, τα self test θα μας δείξουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει μειωθεί λιγάκι. Οι απώλειες δυστυχώς είναι η ουρά από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που είδαμε πριν 2-3 βδομάδες. Εύχομαι να δούμε μείωση και σε αυτόν τον δείκτη», ανέφερε αρχικά σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.

«Επιφυλακτικά αισιόδοξος», δήλωσε σχετικά με τον εμβολιασμό και την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Έχουμε παραδείγματα από άλλα κράτη που έχουν φτάσει σε συγκεκριμένο επίπεδο εμβολιασμού και βιώνουν μερική επιστροφή στην κανονικότητα. Έχουμε το παράδειγμα από Ισραήλ και Αγγλία. Θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί και με εμάς», τόνισε συγκεκριμένα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε… φτάνουμε κοντά στο τέλος για την επιστροφή στην κανονικότητα, λίγη ακόμα προσοχή», συνέστησε.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά, όπως όλες τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή, βρίσκεται κοντά στο 4 που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το όριο συναγερμού. Για την ακρίβεια, σήμερα 6/5 με ρεκόρ τεστ 80.017 -πρώτη φορά έγιναν πάνω από 80.000 τεστ- ο δείκτης είναι στο 4,2…

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης