Σάλος με το παραλήρημα ιερέα στη Χαλκιδική: «Όποιος φοράει μάσκα ή έχει κάνει εμβόλιο, δεν θα μπει στην εκκλησία»

Σάλος έχει προκληθεί από το κήρυγμα ιερέα στην Χαλκιδική, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε -μεταξύ άλλων- πως «όποιος φορά μάσκα, έχει κάνει εμβόλιο ή τεστ κοροναϊού, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία».

Με τη φράση «όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ κοροναϊού, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία» ιερέας στη Χαλκιδική προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, τη Μ. Παρασκευή.

Σύμφωνα με το MEGA, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μ. Παρασκευής, ο ιερέας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής απευθυνόμενος στους πιστούς, τους είπε πως «όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία. Όχι, όχι μην χειροκροτάτε. Σκανδαλίζεστε;».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι του είναι πολύ εύκολο να απαγορεύσει την είσοδο σε όσους τηρούν τα μέτρα κατά του κοροναϊού.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο για μένα να το εφαρμόσω αυτό και να γίνει επανάσταση εδώ αλλά δεν είναι του Θεού όμως».

«Έργα του διαβόλου»

Ο ιερέας συνέχισε το… παραλήρημά του χαρακτηρίζοντας τα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού, ως «έργο του διαβόλου».

«Ξέρετε τι είναι αυτό; Ο διάβολος. Ο διάβολος έτσι λέει: Όποιος δεν κάνει εμβόλια, δεν κάνει τα τεστ κοροναϊού, όποιος δεν υπακούσει τις εντολές του Διαβόλου, αυτός δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να πάει στην εκκλησία, να έχει περίθαλψη στην υγεία, δεν έχει δικαίωμα να πάνε τα παιδιά του στον σχολείο».

«Φασισμός που έχει επιβληθεί στην κοινωνία»

Επιπλέον, έκανε λόγο για «φασισμό» που έχει επιβληθεί στην κοινωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Άντε να σας πω και αυτό γιατί φουντώνω όσο πάω. Είστε έξυπνοι άνθρωποι δεν είστε χαζοί. Είναι ωραίο να έρχονται οι τουρίστες και να πηγαίνουν όπου θέλουν και εσείς να μην μπορείτε; Φασισμός είναι αυτό το πράγμα, φασισμός».

Στο τέλος μάλιστα της λειτουργίας, προανήγγειλε ότι η ακολουθία της Ανάστασης το βράδυ του Μ. Σαββάτου θα γινόταν στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 9 το βράδυ, όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, λέγοντας:

«Είναι ωραίο ο κοροναϊός να μην βγαίνει μέχρι τις 9 και να βγαίνει στις 12? Αν είστε τόσο τυφλοί ξέρετε τι λέει ο Δαυίδ. Τυφλού οδηγός, αμφότεροι στον βόθρο πέφτουνε. Γι’ αυτό δεν θα σας πω τι κάνετε, κάντε ό,τι θέλετε».

Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, έγινε προσπάθεια για επικοινωνία με τον ιερέα, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάτοικοι είναι διχασμένοι στην περιοχή καθώς ο ιερέας έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο στην τοπική κοινωνία.

 

 

in.gr

Διαβάστε επίσης