44χρονη πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος μίας 44χρονης γυναίκας στη Χαλάστρα λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Σύμφωνα με το thessnews.gr, η γυναίκα εμβολιάστηκε με AstraZeneca στις 11 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας και ξημερώματα της Τρίτης στις 04:30 έφυγε από τη ζωή. Ο θάνατος της 44χρονης προήλθε από καρδιακή ανακοπή, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων, ενώ σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση. Παράλληλα, θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για τη μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία όμως και δεν αποδέχεται.

Η γυναίκα ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και είχε καταγωγή από τη Φλώρινα, ενώ ζούσε και εργαζόταν στη Χαλάστρα. Σύμφωνα με όσα είπε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η 44χρονη δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό έκανε έναν πυρετό που αντιμετώπισε με αναλγητικό, ενώ μέσα στη νύχτα αισθάνθηκε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της μονάδας ανάνηψης που κατέφτασε επειγόντως στο σπίτι, να την κρατήσουν στη ζωή.

Πηγή: thessnews.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ