Πάσχα: Aυστηροί έλεγχοι μετά τον χτεσινό χαμό στα διόδια – Οι δικαιολογίες των οδηγών

 

Αυστηροί είναι και σήμερα, από νωρίς το πρωί, οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στους οδηγούς και τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής προκειμένου να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Πάνω από 200 οδηγοί έκαναν αναστροφή μόνο στην Ελευσίνα

Χθες πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας με προορισμό την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, περισσότερα από 13.000 οχήματα, ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή περισσότεροι από 200 οδηγοί που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Συνολικά η τροχαία ανάγκασε 939 οδηγούς αυτοκινήτων να κάνουν αναστροφή το τελευταίο 24ωρο, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως και τις 06:00 το πρωί σήμερα, σε αναστροφή προς Αθήνα από τα διόδια της Ελευσίνας αναγκάστηκαν 888 οδηγοί οχημάτων, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, 51 οδηγοί. Σημειώνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν προς Κόρινθο 15.552 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών για Λαμία 17.727. 

Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες

Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που προέβαλαν οι παραβάτες ήταν ότι πηγαίνουν στην επαρχία για να επισκεφτούν ιδιώτη ιατρό ή για να προσφέρουν βοήθεια σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο. 

Χαμός στα διόδια την Μεγάλη Πέμπτη

Πολλοί ήταν και χθες όσοι ταξίδεψαν προς την επαρχία, με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται ανά διαστήματα στα διόδια της Ελευσίνας. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης