Δυτική Αχαΐα: Στο αρχείο τελεσιδίκως η υπόθεση με τα αμμοχάλικα

 

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας ανακοινώνει τα εξής:

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών Πατρών έβαλε τέλος στη γνωστή υπόθεση για τα αμμοχάλικα στην οποία βρέθηκαν κατηγορούμενοι για απόπειρα απιστίας ο Δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας της περιόδου 2010-2014.

Με το βούλευμα αποφασίστηκε να μη γίνει κατηγορία κατά του τότε Δημάρχου Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και των δημοτικών συμβούλων που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών, δηλαδή του νυν Δημάρχου και τότε δημοτικού συμβούλου Σπύρου Μυλωνά, του πρώην Δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου Χρήστου Νικολάου και των δημοτικών συμβούλων που είχαν επίσης προσφύγει, δηλαδή των Βασίλη Γκοτσόπουλου, Σπύρο Τραχάνη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, Κώστα Ταπεινού, ενώ το αποτέλεσμα του βουλεύματος καλύπτει και περιλαμβάνει ακόμη και όσους δεν είχαν προσφύγει κατά του αρχικού παραπεμπτικού βουλεύματος του συμβουλίου πρωτοδικών. Η απόφαση αυτή ήλθε να δώσει τέλος σε μια υπόθεση που είχε ταλανίσει την τοπική κοινωνία και είχε δώσει αφορμή για σχόλια και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Έφυγε από πάνω μας ένα βάρος καθώς και το αίσθημα μιας άδικης δικαστικής εμπλοκής», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε:

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες μια προβληματικής νομοθεσίας που το πολιτικό σύστημα την παράγει χωρίς περίσκεψη και που ορισμένοι τη χρησιμοποιούν σε βάρος ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές με σεβασμό στο θεσμικό τους ρόλο. Αφήνουμε πίσω μας αυτήν την δυσάρεστη υπόθεση και προχωράμε απερίσπαστοι δίνοντας όλη μας την ενέργεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκ των βασικών δικηγόρων της υπόθεσης, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Με το εκδοθέν βούλευμα μπήκε τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση, θέλησαν το 2012 να εφαρμόσουν νόμο του κράτους που τους έδιδε την δυνατότητα να συμψηφίσουν δημοτικές απαιτήσεις με υλικά που ήταν απαραίτητα για τις ανάγκες του Δήμου. Η ελλιπής νομοθέτηση του αρμόδιου υπουργείου, πράγμα που δεν είναι παράξενο στη χώρα μας, που χωλαίνει από την πολυνομία και την κακονομία της, οδήγησε στις γνωστές ποινικές εμπλοκές. Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών με το νομικά και ουσιαστικά άρτιο και λαμπρό βούλευμά του, κάνοντας επίσης δεκτή την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, απέδωσε δικαιοσύνη και έκρινε την υπόθεση στα αληθή όρια της».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ