Η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στην συγκέντρωση μαζί με τους εικαστικούς

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η κινητοποίηση διαμαρτυρίας με συγκέντρωση και αυτοκινητοπορεία, που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και η Ένωση Εικαστικών Τεχνών Πάτρας, με κυρίαρχο αίτημα το δικαίωμα των μαθητών στη δωρεάν μόρφωση για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στα σχολεία, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δήλωσή της στο χώρο της συγκέντρωσης τόνισε, ότι «ο οργανισμός έχει άμεση εικόνα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εικαστικοί  καλλιτέχνες και γενικότερα οι άνθρωποι στον κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πολιτιστικός οργανισμός λειτουργεί το εργαστήρι εικαστικών. Παρά την αναστολή λειτουργείας που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση, παραμένουν σε αυτό οι  εικαστικοί εκπαιδευτικοί  και μέσα από σειρά δράσεων προσφέρουν στην πόλη . Η αμοιβή τους βαραίνει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού. Το υπουργείο οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση του  δικαιώματός τους για μόνιμη και σταθερή εργασία και την δημιουργία μιας δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ανέφερε επίσης πως  «είναι απόλυτα δίκαιο το αίτημα των εικαστικών  που κινητοποιούνται στην Πάτρα αλλά και πανελλαδικά σήμερα, οι οποίοι στο επίκεντρο έχουν την υποβάθμιση από την κυβέρνηση των εικαστικών σπουδών στα σχολεία με την κατάργηση θέσεων εκπαιδευτικών…»

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ