Champions League: Στις Ρεάλ και Σίτι τα δύο τελευταία εισιτήρια των ημιτελικών

 

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι συμπλήρωσαν το «παζλ» της ημιτελικής φάσης του Champions League, καθώς κατάφεραν να κατακτήσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια, που οδηγούν στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η «βασίλισσα» απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) στον αγώνα ρεβάνς με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και χάρη στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι έκλεισε θέση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Από την πλευρά της η Σίτι, αν και βρέθηκε να χάνει στην έδρα της Ντόρτμουντ, έκανε την ανατροπή και επικρατώντας των Βεστφαλών (και πάλι) με 2-1, προκρίθηκε στους «4», όπου θα βρει στο διάβα της την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην αναμέτρηση του «Άνφιλντ» οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτικό ξεκίνημα, πλησιάζοντας σε δύο περιπτώσεις στο 1-0, ωστόσο ο Κουρτουά ενήργησε σωτήρια τόσο στο τετ-α-τετ με τον Σαλάχ στο 2' όσο και στο σουτ του Μίλνερ στο 11'.

Στο 20ο λεπτό η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Μπενζεμά να σουτάρει, βλέποντας την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Άλισον. Ακολούθησαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για τους «ρεντς», με τους Σαλάχ (41') και Βαϊνάλντουμ (42') να αστοχούν όμως από πλεονεκτική θέση.

Η Λίβερπουλ με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου άγγιξε και πάλι το 1-0 ωστόσο ο Κουρτουά νίκησε το εξ επαφής σουτ του Φιρμίνιο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ρεάλ λίγο έλειψε να σκοράρει στο 65', όταν ο Βινίσιους, βγήκε τετ-α-τετ με τον Άλισον ο οποίος πάντως είχε διαβάσει τη φάση και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στα λεπτά που απέμεναν παρά την πίεση της Λίβερπουλ η «βασίλισσα» κράτησε με ευκολία τη λευκή ισοπαλία, που εν τέλει της έδωσε την πρόκριση.

Γενικά η Ρεάλ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε και πάγωσε τον ρυθμό και εν τελει κατέκτησε την πρόκριση απέναντι σε μία Λίβερπουλ, που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που είχε στο ματς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή.

Στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Σίτι οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 15' με τον (μόλις 17 Μαΐων) Μπέλιγχαμ.

Δέκα λεπτά αργότερα η αγγλική ομάδα έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ντε Μπρόινε είχε δοκάρι.

Εν τέλει το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα έκανε το 1-1 με το εύστοχο πέναλτι του Μαχρέζ στο 55', το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Τσαν εντός περιοχής, ενώ έφτασε στην ολική ανατροπή στο 75' με το σουτ του Φόντεν.

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

 

Κίτρινες: Κασεμίρο (Ρεάλ), Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Φίλιπς (Λίβερπουλ)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φίλιπς, Καμπάκ (59' Ζότα), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59' Αλκάνταρα), Σαλάχ, Μανέ (80' Σακίρι), Φιρμίνο (80' Τσάμπερλεϊν)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Βαλβέρδε, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος (72' Οντριοθόλα), Κασεμίρο, Μόντριτς, Βινίσιους (72' Ροντρίγκο), Ασένσιο (81' Ίσκο), Μπενζεμά

 

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

 

Γκολ: 15' Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ), 55' πεν. Μαχρέζ (Σίτι), 75' Φόντεν (Σίτι)

Κίτρινες: Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ)

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (82' Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Νταχούντ (76' Αζάρ), Μπέλιγχαμ (81' Μπραντ), Κνάουφ (68' Ρέινα), Ρόις, Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (88' Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης