Πανεπιστήμιο Πατρών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα του προσωπικού

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

Εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση κρατάει τα Πανεπιστήμια   κλειστά όπως και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την ώρα που η πανδημία καλπάζει στις επιχειρήσεις, στα εργοστάσια, στα ΜΜΜ όπου δε λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του λαού από την πανδημία.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της Δημόσιας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις  γιατρών και νοσηλευτών ,με επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Η Κυβέρνηση, συκοφαντεί παράλληλα τα Πανεπιστήμια παρουσιάζοντας τα σαν «άντρα ανομίας» επιχειρώντας να περάσει την πολιτική της παραπέρα υποβάθμισης του Δημόσιου πανεπιστήμιου. Το υποβαθμίζει μειώνοντας ι τη χρηματοδότηση  σχεδόν κατά 70%, αφήνοντας παράλληλα τεράστια κενά σε διδακτικό προσωπικό, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικό.

Οι Συμβασιούχοι συνάδελφοι μας στο Παν/μιο συνεχώς αυξάνονται για να καλύψουν τα κενά. Όμηροι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα, με ενοικίαση-παραχώρηση του χώρου που εργάζονται. Πρόσφατα μάλιστα, «διεγράφησαν»  από τον τηλεφωνικό κατάλογο του Παν/μίου.

Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των εργαζομένων και διδασκόντων που εργάζονται σε συνθήκες «γαλέρας». «Ακαδημαϊκή Εμπειρία», 407, μεταπτυχιακοί υπότροφοι, υποψήφιοι διδάκτορες κ.λπ.

Όλα τα παραπάνω φέρνουν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των ΑΕΙ με συνέπειες την παραπέρα υποβάθμιση των σπουδών, την απουσία φοιτητικής μέριμνας, των πτυχίων χωρίς αντίκρισμα, και την υποχρηματοδοτούμενη έρευνα, υποταγμένη στα κάθε λογής επιχειρηματικά σχέδια και όχι μόνο.

Ο πρόσφατος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη έχει στόχο την αύξηση των ταξικών φραγμών στην μόρφωση και στην ένταση της καταστολής των αγώνων εργαζομένων και φοιτητών.

Με το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα έχουν φέτος 20-30 % λιγότερες θέσεις.

Καλούμαστε να πληρώσουμε 30 εκατ. για τους μηχανισμούς καταστολής και την αστυνομία ποσό που αποτελεί το 1/3 της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ΑΕΙ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Συνεχίζουμε τον αγώνα στον δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος.

Η στρατηγική κυβέρνησης και κεφαλαίου μας έχουν απέναντι να παλεύουμε για το δίκιο μας για τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των παιδιών μας.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στα κενά και στις ανισότητες που φέρνουν η κυβέρνηση και η πανδημία στους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς επιστήμονες.

Οργανωνόμαστε και παλεύουμε ενάντια στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Μαζί με τους φοιτητές, οργανώνουμε δια ζώσης μαθήματα στις σχολές. Απαιτούμε ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας.

Άμεσες προσλήψεις Διδακτικού και λοιπού προσωπικού .Μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα ,την φύλαξη και τη συντήρηση.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι Συμβασιούχοι συνάδελφοι, με μετατροπή των υφισταμένων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. 

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή των φοιτητών και των εργαζομένων στα Παν/μια.(τεστ, απολύμανση, εμβόλια).

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α κτίριο την Τρίτη 13 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Ούτε σκέψη για αστυνομία, όρια φοίτησης, διαγραφές και πειθαρχικά.

Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Να μην αναγκαστεί κανένας εργαζόμενος να εκτελέσει καθήκοντα που απορρέουν από τον  νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει τα μάτια και τα αυτιά του κατασταλτικού μηχανισμού.

Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο, όχι στο νέο γύρο συγχωνεύσεων/καταργήσεων τμημάτων σε βάρος των εργαζομένων και των φοιτητών.

Όχι στις «στρατηγικές συμφωνίες», των πανεπιστημίων με το Υπουργείο και στην υλοποίηση της σύνδεσης αξιολόγησης-χρηματοδότησης.

Απαιτούμε να σταματήσει το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι Συμβασιούχοι.

Οι ανάγκες μας, όπως και των ιδρυμάτων, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Διοικητικοί, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΔΕΠ και Συμβασιούχοι  διδάσκοντες, διοικητικοί και ερευνητές, οργανώνουμε από κοινού δράσεις.

ΔΥΝΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

Διαβάστε επίσης