Ρωσία: "Δεν καταγράφηκαν θάνατοι μετά τον εμβολιασμό με δικά μας εμβόλια"

Οι παρενέργειες δεν υπερβαίνουν το 0,1%

Η ρωσική εποπτική αρχή για θέματα υγείας (Roszdravnadzor) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν κατέγραψε κανένα περιστατικό θανάτου που να επήλθε έπειτα από εμβολιασμό με ρωσικά εμβόλια και ότι παρενέργειες παρατηρήθηκαν σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 0,1%.

«Παρακολουθούμε διαρκώς την ασφάλεια από την χρήση των εμβολίων κατά της Covid-19. Από την έναρξη της χρήσης του, δεν καταγράφηκε από εμάς ούτε ένα περιστατικό θανάτου, που να υπήρξε αποτέλεσμα της χρήσης ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού, ενώ η συχνότητα των παρενεργειών δεν υπερβαίνει το 0,1%», δήλωσε η επικεφαλής της Roszdravnadzor, Άλα Σαμοΐλοβα.

Η Σαμοΐλοβα επισήμανε ότι οι εμπειρογνώμονες ερευνούν λεπτομερώς κάθε περιστατικό ανεπιθύμητων ενεργειών που εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι «σε μια σειρά περιπτώσεων, υπήρξαν μολύνσεις από τον κορονοϊό κατά την περίοδο πριν διαμορφωθεί σταθερή ανοσία ως προς τον ξενιστή».

Η επικεφαλής της Roszdravnadzor είπε επίσης ότι παρακολουθούνται ευρέως οι εμβολιασθέντες ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, και πως υπάρχει μητρώο των εμβολιασθέντων με τα στοιχεία όλων των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί όπως και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τον εμβολιασμό. Προσέθεσε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια πολίτες διατηρούν on-line ημερολόγια, τα οποία ενημερώνουν για την κατάστασή τους μετά τον εμβολιασμό, ενώ λειτουργεί ένα αποτελεσματικό σύστημα εποπτείας φαρμακευτικής αγωγής, στο οποίο κάθε εργαζόμενος στον ιατρικό τομέα οφείλει να εισάγει στοιχεία για τις περιπτώσεις που παρατηρούνται ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης