Αίγιο: Έργα σε εξέλιξη και σχεδιασμός νέων παρεμβάσεων, στη συνάντηση Φαρμάκη-Καλογερόπουλου

Η πορεία έργων στην Αιγιάλεια που πραγματοποιούνται σε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου αλλά και ο σχεδιασμός νέων έργων και παρεμβάσεων, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Περιφέρειας σε όλη την Αιγιάλεια. 

Η συζήτηση περιστράφηκε κατ’αρχάς σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός των ορίων του Δήμου Αιγιαλείας και που είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω της Περιφέρειας. Ενδεικτικά έγινε αναφορά στην κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες, την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Αιγίου στο τμήμα της οδού Μητροπόλεως, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγείρας, το αποχετευτικό σύστημα της οδού Κορίνθου, η λειτουργία του συστήματος τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών των παραλιακών οικισμών για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και των λυμάτων, όπως και η αντικατάσταση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας και η αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης του Διακοπτού.

Ακολούθως, έγινε ιδιαίτερη μνεία στον σχεδιασμό δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Αιγίου, που σήμερα δείχνει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και φθοράς, μέσω της αξιοποίησης ιδιοκτησιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων φορέων. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις επί του σχεδιασμού. Από τον δήμαρχο Αιγιαλείας τέθηκαν και το θέμα της συντήρησης-βελτίωσης των επαρχιακών οδών σε όλο το Δήμο το οποίο προχωρά με σύντομες διαδικασίες, η βελτίωση της οδού Κουνινά-Ρακίτα που έχει προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προέγκριση, η πρόοδος της λειτουργικότητας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Τέμενη κ.α.

foto_1.jpg

Εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας τέθηκε ενδεικτικά επί τάπητος, μια σειρά έργων εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων της Αιγιάλειας, μεταξύ άλλων η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αιγίου, η ολοκλήρωση του έργου της υποδοχής λυμάτων στα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα, σε περιοχές της Ανατολικής Αιγιάλειας αλλά και του Αιγίου, η ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού σε Ρήγα Φερραίου και Κορίνθου, καθώς και η κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ζωοδόχου Πηγής.

Όλες οι προτάσεις που συζητήθηκαν έγιναν δεκτές με θετικό πρόσημο από τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του και προωθούνται ήδη για τις σχετικές διαδικασίες κατάθεσης μελετών προς έγκριση χρηματοδότησης.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και Οικονομικής Πολιτικής κ. Πάνος Σακελλαρόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Αιγιαλείας σε θέματα Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες Δήμου και Περιφέρειας.

 

Διαβάστε επίσης