Χαρδαλιάς: Με αύξηση 47% ανεβαίνουν τα κρούσματα από τότε που η Αχαΐα μπήκε σε βαθύ κόκκινο - "Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η κατάσταση"

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα

Ισχυρή σύσταση για πιστή τήρηση των μέτρων απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάστατη που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

 

Οπως είπε, σήμερα υπάρχουν 1.062 ενεργά κρούσματα το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά , ενώ από την ιχνηλάτηση έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές το 38% των οποίων παρουσιάζει συμπτώματα.

 

Στην Αχαΐα έχουν εντοπιστεί συνολικά 1.889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τη στιγμή που παρατηρούνται εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ COVID.

 

"Από την ημέρα που η Αχαΐα μπήκε σε βαθύ κόκκινο μέχρι σήμερα τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, ανεβαίνουν με αύξηση 46,89%. Ενδεικτικα αναφέρουμε ότι στις 11 Ιανουαρίου ο Νομός είχε 113 ενεργά κρούσματα ενώ σήμερα έχει 1.062", δήλωσε χαρακτηριστικά και απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων.

 

Χαρδαλιάς: "Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στην Αχαΐα" - Σε βαθύ κόκκινο για 8η εβδομάδα - 1.062 ενεργά κρούσματα

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ