Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Ινδιάνος»

 

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ο 30χρονος ελληνοιρακινος που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Ο 30χρονος αποκαλούμενος και ως Ινδιάνος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.  

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι. Σε βάρος επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Άρνηση της κατηγορίας

Κατά την απολογία του ο 30χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως δεν βρίσκονταν καν στη Νέα Σμύρνη την ώρα που έλαβαν χώρα τα γεγονότα. Ωστόσο δεν έπεισε όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος βρίσκονταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής τονίζοντας μάλιστα πως συγκεκριμένα πρόσωπα μπορούν να βεβαιώσουν την παρουσία του εκεί. «Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), οπότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια ο 30χρονος για να προσθέσει:  «Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε την αρχική (προανακριτική) κατάθεση του κουνιάδου του, ο οποίος τον είχε «δείξει» ως το πρόσωπο εκείνο που έριξε κάτω από τη μοτοσυκλέτα του τον άτυχο αστυνομικό. Ωστόσο αργότερα, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον 30χρονο μέσα στο «μπούγιο» και όχι να χτυπάει τον αστυνομικό και να τον ρίχνει κάτω από τη μηχανή του.

Προφυλάκιση

Νωρίτερα, το δρόμο για την φυλακή είχε πάρει αμέσως μετά την απολογία του ένας εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα είναι ένας 23χρονος άνδρας.

Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο έτερος συγκατηγορούμενός του. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αδίκημα που σχετίζεται με την άγρια επίθεση στον αστυνομικό. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά ενώ δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού. Όπως δήλωσε η δικηγόρος του 22χρονου, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες δε αυτές, σύμφωνα με την κυρία Παπαρουσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Ακόμη, για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε επτά ανηλίκους, οι οποίοι απολογήθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό.

Οι απολογίες κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή.

Διαβάστε επίσης