Χαρδαλιάς: Παραμένουν σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία - Μέχρι τις 29 Μαρτίου κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα

Η Πάτρα μπαίνει για 6η εβδομάδα και η Αχαΐα για 5η σε lockdown.

 

Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία παραμένουν σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως έγινε γνωστό στην σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής αποφασίστηκε ότι από την Τρίτη αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων. "Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την Επικράτεια" ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό, τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Για το SMS 6 θα χρησιμοποιούμε… μόνο τα πόδια ή το ποδήλατο. Άρα και ο χαρτατετός θα «πετάξει» μόνο κοντά στο σπίτι μας.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

 

Στο "βαθύ κόκκινο" παραμένουν

παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας πλην Δήμου Σκύρου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου και Λευκάδας πλην Μεγανησίου, καθώς και οι δήμοι Καλύμνου, Ρόδου, Χίου και Ανωγείων.

 

Από αύριο εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» έως και 22 τις Μαρτίου

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

 

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ