Πάτρα: Το "φάουλ" του Δήμου με τους 147 συμβασιούχους - Τον κατηγορούν για μη υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Μετέωρο θεωρούν το επόμενο βήμα τους οι 147 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων, καθώς βλέπουν πως στη δικαστική διεκδίκηση του αιτήματος της ανανέωσης της σύμβασης τους αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή τουλάχιστον με αδιαφορία.

Τα προσκόμματα που τίθενται από την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας χρησιμοποιούνται από τους δημοτικούς παράγοντες , όπως αναφέρουν οι συμβασιούχοι , προκειμένου να μην προωθηθεί επί της ουσίας η ανανέωση της σύμβασής τους. Με τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό την παράλειψη από την οικονομική επιτροπή της συζήτησης του θέματος για έγκριση του κονδυλίου που αφορά την σύμβασή τους.

Τι ζητούν οι "147"

Οι 147 συμπολίτες εργάζονταν ως συμβασιούχοι μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, οπότε και έληξε η σύμβασή τους, έκτοτε έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για την τρίμηνη ανανέωση της σύμβασής τους, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, καθώς τώρα δεν έχουν το δικαίωμα.

Το ζήτημα ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο όπου και με εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα η στήριξη του δικαστικού αγώνα τους. Ομως τροχοπέδη αποτελεί η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας , σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, δεδομένου ότι εκφράζει διαφωνία για τα ασφαλιστικά μέτρα, όπως σημειώνουν οι συμβασιούχοι.

Να σημειωθεί οτι στις 12 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί η υπόθεση και οι "147" ήθελαν να έχουν ως ενίσχυση της προσπάθειάς τους την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που θα ενέκρινε το κονδύλι. Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το θέμα δεν μπήκε καν ούτε εκτός ημερησίας διάταξης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 9 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να χάνουν το διαπραγματευτικό όπλο από τα χέρια τους.

Ετσι εξαναγκάστηκαν να ζητήσουν και την συνδρομή των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων (που ομόφωνα συνηγόρησαν) για να συζητηθεί το πρόβλημα στην επόμενη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης.

Αυτό όμως θα έχει ως αρνητικό αντίκτυπο στο Δικαστήριο να ζητήσουν αναβολή της υπόθεσης και να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των 147 πατρινών, αρκετοί από τους οποίους έχουν πρόβλημα επιβίωσης!

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ