«Τελεία», μια αιχμηρή έκθεση φωτογραφίας της Δημοτικής Πινακοθήκης

Με θέμα τις γυναίκες- θύματα της ενδοοικογενειακής βίας

Διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας οργάνωσε και παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-CASA BIANCA, με θέμα τις γυναίκες-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.
 

Τίτλος της έκθεσης : «Τελεία», και το μήνυμα της είναι:  « Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη της! Έχει την δική της φωνή και πρέπει να μιλήσει...Να βάλει τελεία στον πόνο». 

«Η έκθεση φωτογραφίας- παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που την περίοδο του εγκλεισμού υφίσταται έντονη τη βία και την κακοποίηση μέσα στο σπίτι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο, εμπεριέχει πολλαπλούς προβληματισμούς. Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης επιδιώκει να προβάλει, πάντα με εικαστική προσέγγιση, και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο» σημειώνουν οι διοργανωτές.
«Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η ιστορία μιας γυναίκας.  Μια ιστορία αθέατη, μια ιστορία χωρίς φωνή. Η τέχνη συμπορεύεται με την κοινωνία και την καθημερινότητά της. Φυσικά δεν μένει ασυγκίνητη στην ενδοοικογενειακή βία. Ένα έγκλημα που αποκρύπτεται περισσότερο από κάθε άλλο, σε όλο τον κόσμο. Για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση εξαιτίας του εγκλεισμού που μας επέβαλε η πανδημία. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη της. Όλες και όλοι μαζί βάζουμε τελεία στην ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Η έκθεση προβάλλεται διαδικτυακά στο κανάλι του you tube του δήμου Θεσσαλονίκης στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=NUsTsc-9rzQ  

Διαβάστε επίσης