ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ: Κύκλος εκδηλώσεων 1821 - 2021

 

 

Το «Κοινοτικόν» σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, από την αρχή της δραστηριοποίησής του καταπιάνεται συστηματικά με θέματα που αφορούν στη συλλογική μας μνήμη.

Φέτος, διακόσια χρόνια από την αφετηρία της σύγχρονης εθνικής μας διαδρομής, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες θα επιχειρηθεί μια νηφάλια αποτίμηση του αποτυπώματος της Επανάστασης του '21 και της παρακαταθήκης των πρωταγωνιστών της, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η σύνδεσή τους με τα ζέοντα προβλήματα του σύγχρονου Ελληνισμού.
Στη συγκυρία δοκιμασίας που διανύουμε και την ώρα που η στάση των θεσμικών φορέων της περιοχής, αναφορικά με τις επετειακές εκδηλώσεις, κυμαίνεται από  την αδιαφορία/απαξίωση έως τις επιφανειακές φιέστες τις διασυνδεδεμένες με την κρατική, θλιβερή Επιτροπή που προεδρεύει η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, το «Κοινοτικόν» φιλοδοξεί να ανοίξει μια συζήτηση για την προοπτική της συλλογικής ιστορικής μας πορείας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων θα είναι διαδικτυακός ενώ ο δεύτερος κύκλος αργότερα και εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, θα είναι με ανοιχτές εκδηλώσεις με φυσική παρουσία του κοινού.

Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ διοργανώνει την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση του πρώτου κύκλου αφιερωμένου στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21, την Κυριακή 7 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ., με τίτλο:
Οργανώνοντας το μετεπαναστατικό Ελληνικό Κράτος: 
Η ζωή, οι ιδέες και ο ρόλος του Ιωάννη Καποδίστρια - Η σχέση του με την Πάτρα
Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς : Συγγραφέας
Δημήτρης Σταθακόπουλος : Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου - Οθωμανολόγος
Νίκος Τζανάκος : Συγγραφέας - Ιστορικός Ερευνητής
Συντονιστής:
Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος  : Φιλόλογος/εκπαιδευτικός, μέλος του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά στο σύνδεσμο: https://youtu.be/48hzdCvAmpY

Διαβάστε επίσης