Γιατί η ενυδατική σου δεν κάνει «δουλειά»;

Μήπως μπερδεύεις τη θρέψη με την ενυδάτωση;

Προτού ρίξεις τις ευθύνες στην ενυδατική σου, μάθε τι μπορεί να φταίει που η ενυδατική σου δεν κάνει «δουλειά» και δεν σου χαρίζει το αποτέλεσμα που θέλεις.

 

Η επιδερμίδα μας δεν είναι κάτι στατικό που δεν αλλάζει, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και διαμορφώνει τις ανάγκες της ανάλογα με την εποχή και την ηλικία της. Στα 25+ μπορεί να χρειάζεται ενυδάτωση και τόνωση, στα 35+ αντιγήρανση ενώ μετά τα 45+ να έχει ανάγκη από σύσφιξη και επανόρθωση. Μάθε τι είναι αυτό που φταίει και η ενυδατική σου δεν κάνει πια «δουλειά».

 

Μήπως δεν τη διατηρείς σωστά;

Πρέπει να είσαι προσεκτική όταν αποθηκεύεις τα προϊόντα ομορφιάς. Για παράδειγμα, αν θέλεις να έχεις την ενυδατική σου στην τσάντα σου, μην την αφήνεις στο αυτοκίνητο. Ορισμένα αντιοξειδωτικά που μπορεί να περιέχει η κρέμα σου αλλοιώνονται όταν εκτίθενται στον ήλιο.

 

Κοιτάς την ημερομηνία λήξης;

Μην ξεχνάς να κοιτάς την ημερομηνία λήξης της ενυδατικής σου κρέμας. Μερικές φορές τα προϊόντα που έχουν λήξει μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σου ή να σταματήσουν να προσφέρουν τα οφέλη και όλα όσα υπόσχονται. 

 

Χρησιμοποιείς την ίδια κρέμα χειμώνα - καλοκαίρι;

Παρατηρείς πόσο ξηρό είναι το δέρμα σου όταν κάνει κρύο και, ίσως, πόσο λιπαρό γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες; Το ότι έχεις αγοράσει μία ακριβή ενυδατική, δεν σημαίνει ότι είναι ιδανική για χρήση όλο το χρόνο. Δώσε προσοχή στις απαιτήσεις της επιδερμίδα σου, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Το δέρμα χρειάζεται διαφορετικές υφές στην ενυδατική, πιο ελαφριές το καλοκαίρι, που ενυδατώνουν χωρίς να βαραίνουν και πιο βαριές, για προστασία και θρέψη τον χειμώνα.

 

Δίνεις προσοχή στα συστατικά;  

Κάποια έλαια όπως τα mineral oils και η γλυκερίνη, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου ή η ίδια η ενυδατική σου να είναι αναποτελεσματική μετά από λίγο καιρό. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν συστατικά με στεατικό, λινελαϊκό, λαυρικό, ελαϊκό, λινολεϊκό και ceramides, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτά είναι μαλακτικοί παράγοντες που βοηθούν στην υφή της κρέμας αλλά δεν διαρκούν για πάντα.

 

Ακολουθείς τις οδηγίες χρήσης;

Δεν γίνεται να περιμένεις να κάνει δουλειά κάτι αν δεν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες χρήσης. Εάν απαιτεί εφαρμογή δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιείς την ενυδατική σου μία φορά κάθε δεύτερη μέρα, τότε βεβαίως και δεν θα κάνει τη δουλειά της.

 

Κάνεις απολέπιση;

Αν δεν κάνεις τακτικά απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου εμποδίζουν στα συστατικά της ενυδατική σου κρέμα να εισχωρήσουν. Κάνε απολέπιση με ένα scrub και θα ανακαλύψεις πως η ενυδατική σου είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

 

Μήπως ενυδατώνεις πολύ την επιδερμίδα σου;

Η υπερβολική χρήση ή οι παχύρευστες κρέμες, ιδιαίτερα εάν έχεις λιπαρό δέρμα, μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σου να εξαρτηθεί από αυτές και να μην μπορεί να ενεργοποιήσει τη διαδικασίας της ενυδάτωσης. Επιπλέον, μία υπερβολικά λιπαρή σύνθεση για την επιδερμίδα σου σαμποτάρει τον μηχανισμό ανανέωσής της.

 

Την απλώνεις όποτε θυμάσαι;

Φρόντιζε να ακολουθείς μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης προσώπου που θα περιλαμβάνει τα τρία βασικά βήματα: καθαρισμός της επιδερμίδας, τονωτική λοσιόν και ενυδατική κρέμα.

 

Μήπως μπερδεύεις τη θρέψη με την ενυδάτωση;

Μια θρεπτική κρέμα ενυδατώνει, αλλά μια ενυδατική δεν θρέφει πάντα την επιδερμίδα. Οι θρεπτικές συνθέσεις δεν είναι κατάλληλες για το λιπαρό δέρμα, αφού δεν μπορεί να τις απορροφήσει. Ενδείκνυνται όμως για πολύ ξηρές επιδερμίδες, που θέλουν να απαλλαγούν από τα τραβήγματα και την ξηρότητα. 

 

Έχεις υπομονή;

Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά όταν πρόκειται για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε.  Όταν μια ενυδατική διαφημίζει ότι μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, δεν σημαίνει ότι θα σβήσει όλες τις ρυτίδες από το πρόσωπό σου με μιας! Μπορεί να απαλύνει τις λεπτές γραμμές και να ενεργοποιήσει τα κύτταρα, που παράγουν κολλαγόνο για να διατηρήσουν την επιδερμίδα πιο νεανική. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται εφαρμογή της κρέμας για αρκετό καιρό και όχι να περιμένεις αποτελέσμα π.χ. σε μία εβδομάδα!

 

Φρόντιζε να επιλέγεις την ενυδατική προσώπου σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Καθώς μεγαλώνουμε, μειώνεται η παραγωγή του σμήγματος και των πρωτεϊνών που στηρίζουν το πάχος και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Οπότε διάλεγε την ενυδατική σου κρέμα με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ