Ξεκίνησε η ...επίθεση της "Μήδειας" - Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας στην Πάτρα - Χιονίζει στα ορεινά της Αχαϊας

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μήδεια» στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Βέροια, Καβάλα, Κατερίνη, στον Πολύγυρο, αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές της Χαλκιδικής.

Μάλιστα, από το απόγευμα του Σαββάτου υπάρχει έντονη χιονόπτωση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ τα επόμενα 24ωρα, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, θα υπάρχει ακόμα πιο έντονη χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο σε πολλά σημεία της χώρας. 

Όσον αφορά την Αττική, χιόνια θα σημειωθούν από το βράδυ της Κυριακής, ξεκινώντας από τα ορεινά και ημιορεινά, ενώ η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένεται να είναι οι πιο κρίσιμες ημέρες για την πορεία της κακοκαιρίας.

Στην Αχαϊα

Η σφροδρή κακοκαιρία άρχισε να πλήττει και την Αχαϊα , καθώς από το πρωι ξεκίνησε να χιονίζει σε πολλές περιοχές στα ορεινά του νομού και στα Καλάβρυτα, ενώ δυναοί άνεμοι που συνεχώς θα ενισχύονται φθάνοντας και τα 5-6 μποφόρ θα "χτυπήσουν" την Πάτρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία μέχρι το βράδυ να πέσει στους 5 βαθμούς , ενώ η αίσθηση που θα υπάρχει λόγω του αέρα θα είναι για μηδεν βαθμούς!

Πού θα χτυπήσει η «Μήδεια» τις επόμενες ώρες

Την Κυριακή στις 02:00 το πρωί χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία
Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο
Τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 02:00 τα φαινόμενα θα πλήξουν πάλι τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο
Τη Δευτέρα στις 14:00 τα χιόνια θα πέσουν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια
Χιονόπτωση αναμένεται και στα ορεινά της Κρήτης στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η πρώτη φάση της κακοκαιρίας θα κορυφωθεί το απόγευμα της Κυριακής, όπου και αναμένονται: 

Βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν αργότερα στις Κυκλάδες.
Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Μετά το απόγευμα της Κυριακής, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα (συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας).

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος υετού, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για τις πρωινές (πάνω) και απογευματινές ώρες (κάτω) της Κυριακής 14/02/2021 (με μπλε αποχρώσεις η βροχή ή το χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων).

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ