Πέθανε ο Κώστας Βοσταντζόγλου

 

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βοσταντζόγλου, εικαστικός, θεατρικός συγγραφέας, σπουδαίος κολυμβητής και πολίστας του Παναθηναϊκού, γιος του θρυλικού σκιτσογράφου Μποστ και αδελφός του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου.

«Αγαπώ τους ανθρώπους. Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους που νοιάζονται. Είναι αυτοί που με μικρές τους πράξεις με κάνουν να ελπίζω πως στο τέλος ο ζόφος και το σκοτάδι θα νικηθούν. “Ρομαντικός έως θανάτου” όπως με κατηγόρησε κάποτε κάποια που είχα αγαπήσει». Τα δικά του λόγια σε παλαιότερη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφουν ανάγλυφα ποιος ήταν.

Στην τελευταία του ανάρτηση στο facebook έγραφε: «Πάσχω από αμνησία. Ξεχνάω να φοβηθώ».

ΚΘΒΕ  

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βοσταντζόγλου, μιας πολυτάλαντης μορφής του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού. Γεννημένος το 1949 άφησε το αποτύπωμά του ως εικαστικός και θεατρικός συγγραφέας έχοντας ένα ιδιαίτερα ανατρεπτικό χιούμορ.

Γιος του θρυλικού σκιτσογράφου Μποστ και αδελφός του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου είχε ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του ασχολούμενος με τη συγγραφή και την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με τη συγγραφή θεατρικών έργων.

Το ΚΘΒΕ είχε «ανεβάσει» το έργο του Κώστα Βοσταντζόγλου με τίτλο «Ο Ελέφας», το 2019 σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλίψη όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Ανάμεσά τους ο Παναθηναϊκός, ομάδα που είχε δοξάσει με τις επιδόσεις του ο Κώστας Βοσταντζόγλου.

Σε ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός τονίζει:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην κολυμβητή και υδατοσφαιριστή του Συλλόγου Κώστα Βοσταντζόγλου.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου, ήταν βασικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο τέλος της δεκαετίας του '60. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της πεταλούδας, στα 100 και 200 μέτρα. Πανελληνιονίκης στα 200 μ. πεταλούδα το 1968. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Ξεχώρισε ιδιαίτερα με το εξαιρετικό στυλ του στην πεταλούδα.

Συμμετείχε και στην μικτή ομάδα της σκυταλοδρομίας του Παναθηναϊκού Α.Ο..

Είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που το 1969, σε μια θερινή κολυμβητική ημερίδα 1.500 μέτρων ελεύθερο, κατάφερε να κολυμπήσει την δύσκολη αυτή απόσταση με στυλ πεταλούδας, σημειώνοντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Υπήρξε και βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, από το 1968 μέχρι το 1980.

Σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε εικαστικός και θεατρικός συγγραφέας με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό χιούμορ.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Κώστα…».

Διαβάστε επίσης