Με τις εικόνες των συνωστισμένων στα κέντρα των μεγάλων πόλεων να προκαλούν ανησυχία ακόμη και στους ψυχραιμότερους, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, αναζητούν τώρα τρόπους, να μπορούν μεν οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους αλλά… χωρίς να είναι ο ένας “πάνω” στον άλλον.
Αρχικά είχε ακουστεί ότι μπορεί να μπει ένα είδος “κόφτη” στα SMS. Και αυτό γιατί, κάποιοι “πονηροί” έστελναν το Σαββατοκύριακο διπλά και τριπλά SMS, για να δώσουν “παράταση” στο επιτρεπόμενο δίωρο για τα ψώνια. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμένουν έξω με τις ώρες και να δημιουργείται συνωστισμός…
Όμως, όπως φαίνεται, ο “κόφτης” των SMS από το 13033 δε θα προχωρήσει τελικά, καθώς βρέθηκε άλλος τρόπος!
Υπάρχουν σκέψεις ο καταναλωτής να “ελέγχεται” για το χρόνο του, μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που θα γίνουν γνωστές αναλυτικά αν αυτό το σχέδιο προχωρήσει, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή. Με αυτή την εφαρμογή στο κινητό του αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο!
Αυτό θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω και θα σταματάει φυσικά στις 2 ώρες που είναι το επιτρεπόμενο όριο για τα ψώνια. Αν ο χρόνος τελειώσει και ο καταναλωτής ακόμα… βολτάρει, τότε θα έρχεται το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου.
Επίσης, είναι αυτονόητο, ότι με αυτή τη μέθοδο, αποκλείονται “πονηριές” για… ανανέωση του χρόνου, όπως γινόταν στα SMS.