Aλλάζουν ώρα τα δελτία των 20:00; - Οι "Ράδιο Αρβύλα" και οι ανακατατάξεις

 

 

Σε σχεδόν «αφιλόξενη» ζώνη για τις ειδήσεις εξελίσσεται το slot των 20:00 για τις ειδήσεις μετά την είσοδο των «Ράδιο Αρβύλα».

Η προσθήκη της σατιρικής εκπομπής του Αντώνη Κανάκη στο πρόγραμμα του Open, που συνοδεύτηκε από σημαντικά ποσοστά της τάξεως του 20%, προκάλεσε σημαντικές απώλειες, κυρίως για το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ έγειρε την πλάστιγγα στην εν λόγω ζώνη υπέρ της ψυχαγωγίας, που φαίνεται να γίνεται πλέον η κυρίαρχη επιλογή. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων σε δύο κανάλια.

Στο Mega η ιδέα αυτή έχει διατυπωθεί έντονα πριν ακόμα την έλευση των «Ράδιο Αρβύλα», αλλά τώρα επανέρχεται ακόμα πιο επιτακτικά. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται πρόταση για μετακίνηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, από τις 19:45 που μεταδίδεται σήμερα, στις 18:30, αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής «Live news» με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στόχος είναι να «προλάβει» τον ανταγωνισμό, καταλαμβάνοντας το νωρίτερο slot από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στην ελληνική τηλεόραση. Ανάλογη κινητικότητα, που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, καταγράφεται και στον ΣΚΑΪ.

Στη διοίκηση του καναλιού υπάρχει η τάση να μετακινήσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων νωρίτερα, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα, καθώς η ζώνη των 20:00 σηματοδοτεί την έναρξη της prime time, αλλά δεν αξιοποιείται εμπορικά όταν μεταδίδονται ειδήσεις. Η έναρξη του «Ράδιο Αρβύλα» κατάφερε, μάλιστα, σημαντικό πλήγμα στο δελτίο του ΣΚΑΪ, που για τις τρεις πρώτες ημέρες σημείωσε απώλεια έως και 5 μονάδων. Στο κανάλι του Φαλήρου έχει σημάνει συναγερμός και εκτιμάται ότι ίσως ενεργοποιηθεί τώρα το σενάριο για μετακίνηση του κεντρικού δελτίου στη ζώνη των 19:00.

Πηγή: Reallife

Διαβάστε επίσης