Πάνω από 4 εκατ. Βρετανοί έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου

Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Βρετανία έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Συνολικά, 4.062.501 άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, καθώς η κυβέρνηση εντατικοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Ο ημερήσιος απολογισμός της πανδημίας έδειξε 37.535 κρούσματα και 599 θανάτους εντός του τελευταίου 24ωρου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Βρετανία εμβολιάζει κατά μέσο όρο 140 ανθρώπους το λεπτό κατά της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την διάθεση του εμβολίου στη χώρα Νάντιμ Ζαχάουι.

Αγώνας δρόμου

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει τον πέμπτο υψηλότερο επίσημο αριθμό νεκρών από την COVID-19 στον κόσμο, κάνει έναν αγώνα δρόμου για να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων χωρών όσον αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών τους, την ώρα που αυτός θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί τέλος στην πανδημία του νέου κοροναϊού και να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου σε 3.857.266 ανθρώπους και την δεύτερη δόση σε 449.736.

«Πάει καλά, εμβολιάζουμε με την πρώτη ένεση κατά μέσον όρο 140 ανθρώπους το λεπτό, στην κυριολεξία. Αυτός είναι ο μέσος όρος, άρα κάποιες περιοχές τα πηγαίνουν και καλύτερα», δήλωσε ο Ζαχάουι στο Sky.

Περισσότερα κέντρα εμβολιασμού

«Αυτό θα το δείτε να βελτιώνεται καθώς ανοίγουμε περισσότερα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού, 17 συνολικά αυτή την εβδομάδα και 50 ως το τέλος του μήνα», πρόσθεσε.

«Σήμερα σε κάποιες περιοχές όπου έχουν ήδη εμβολιάσει τους ανθρώπους άνω των 80 ετών, στέλνονται επιστολές στους άνω των 70 και σε αυτούς που είναι κλινικά εξαιρετικά ευάλωτοι», συμπλήρωσε.

Ο εμβολιασμός σε 24ωρη βάση θα αρχίσει πιλοτικά στο Λονδίνο ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο.

Οι εργαζόμενοι σε σημαντικούς τομείς, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα, μπορεί να μεταφερθούν ψηλά στον κατάλογο των πολιτών που θα εμβολιαστούν, μόλις λάβουν δόση του εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 50 ετών, σημείωσε εξάλλου ο Ζαχάουι.

Ψηλά στον κατάλογο

«Διδάσκοντες, αστυνομικοί, εργαζόμενοι σε καταστήματα, αυτοί που χωρίς να πρόκειται για κάποιο δικό τους σφάλμα παρά μόνον εξαιτίας της δουλειάς που κάνουν μπορεί να έρθουν πολύ περισσότερο σε επαφή με τον ιό, θα πρέπει να βρίσκονται πάνω-πάνω στον κατάλογο», δήλωσε στον Times Radio.

Η Βρετανία χορηγεί την τρέχουσα περίοδο το εμβόλιο κατά της COVID-19 πρώτα στους πιο ευάλωτους, έχοντας ξεκινήσει με αυτούς που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας ή αυτούς που είναι άνω των 80 ετών.

Ο Ζαχάουι σημείωσε ότι θα εργαστεί μαζί με την Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό για να αποφασιστεί ποια ομάδα του πληθυσμού θα είναι η επόμενη που θα λάβει το εμβόλιο στη δεύτερη φάση της διάθεσής του.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ