Ματίνα Παγώνη: "Βάφομαι από τα 17 μου" - Οι μίνι φούστες και η απόφαση να μην κάνει παιδιά

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών και λοιμωξιολόγος Ματίνα Παγώνη ήταν καλεσμένη στα Μεσάνυχτα της Ελεονώρας Μελέτης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Για την προσωπική, την επαγγελματική όσο και για την καθημερινότητα που ζούμε όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, φιλοξενούμενη της Ελεονώρας Μελέτη, η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών και λοιμωξιολόγος Ματίνα Παγώνη.

Τα παιδικά χρόνια – Η ιατρική καριέρα


Μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια, η κα Παγώνη αποκάλυψε πως ως μοναχοπαίδι ήταν «κακομαθημένη», και με τον πατέρα της να είναι ιδιοκτήτης λατομείου, μεγάλωσε χωρίς ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι βαφόταν από τα 17 της, ενώ είχε φορέσει και μίνι φούστα παρότι ζούσε στην επαρχία και τα πράγματα ήταν «περιορισμένα»:

«Είναι απλά τα πράγματα: Όταν από 17 χρονών βάφεσαι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Σε πέντε λεπτά έχεις βαφτεί! Είναι μία μεγάλη εμπειρία αυτό. Πάντα βαφόμουν. Υπήρχε ένα πρόβλημα: Επειδή ήμουν σε μια επαρχία και, όπως καταλαβαίνεται, τα πράγματα εκεί δεν είναι όπως είναι στην Αθήνα, αλλά περιορισμένα. Ήταν λίγο διαφορετικά, ήταν άλλες εποχές. Εγώ βέβαια όλα αυτά τα είχα ξεπεράσει λέγοντας πως ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, άριστη, άρα μπορώ να κάνω και κάποια πράγματα που μου αρέσουν. Είχα φορέσει τότε και μίνι (σ.σ. φούστα) και είχα κυκλοφορήσει! Αυτό μου άρεσε. Η μητέρα μου δεν είχε αντίδραση διότι ήξερε τι κάνω και που βρίσκομαι. Εμένα τα ωραία πράγματα όμως μου άρεσαν».


Όσον αφορά την απόφασή της να ασχοληθεί αργότερα με την ιατρική, η κα Παγώνη δήλωσε πως αρχικά είχε επιλέξει την κτηνιατρική αλλά άλλαξε γνώμη και αφού σπούδασε στο εξωτερικό, έγινε παθολόγος.

Διαβάστε επίσης