Γαλλία: Έφτασαν 50.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna

Οι πρώτες 50.000 δόσεις του εμβολίου Moderna έφτασαν αυτήν την εβδομάδα στη Γαλλία, η Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ. 138.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί από την έναρξη της εκστρατείας, διαβεβαίωσε η Υφυπουργός για τη Βιομηχανία.

Μετά από καθυστερήσεις που έχουν προκαλέσει σφοδρή κριτική, «βλέπουμε αυτήν την άνοδο της δύναμης» της εκστρατείας εμβολιασμού, δήλωσε η Ρινασέρ σήμερα το πρωί στο μικρόφωνο του SudRadio. Χθες το βράδυ, 138.000 άτομα εμβολιάστηκαν.

«Παραδίδονται 520.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer την εβδομάδα και οι πρώτες 50.000 δόσεις του εμβολίου Moderna έφτασαν αυτήν την εβδομάδα». Συνολικά, «225 εκατομμύρια δόσεις για το έτος παραγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, ή περίπου 3 δόσεις ανά Γάλλο».

Η Πανιέ-Ρινασέρ διαβεβαίωσε επίσης ότι υπήρχαν πολύ λιγότερες απώλειες από το αναμενόμενο: «Η καλή έκπληξη είναι ότι φαίνεται ότι έχουμε 10% απώλεια δόσεων εμβολίου, αντί για το 25 έως 30% που αναφέρθηκε και αυτό επειδή οι BioNTech / Pfizer, αντί να βάζουν την ποσότητα για 5 δόσεις, βάζουν την ποσότητα για 6 δόσεις και περισσότερες».

Όσον αφορά το εμβόλιο που ανέπτυξε η Sanofi, «ανέμενε πάντα ότι δεν θα φτάσει πριν από τον Ιούλιο» το 2021, επέμεινε η Υφυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ