Κινηματογράφος: Tα διαμάντια είναι παντοτινά…

copyright: APimages, eurokinissi

 

Ο... Τζέιμς Μποντ έφυγε σε αποστολή και πια δεν θα γυρίσει, ο Κώστας Βουτσάς μας έκανε να κλάψουμε για πρώτη και τελευταία φορά και ο Κερκ Ντάγκλας αφού συμπλήρωσε πάνω από έναν αιώνα ζωής, είπε να ξαποστάσει στους ουρανούς… Ηθοποιοί που μας μάγεψαν, που μας έκαναν να γελάσουμε και να δακρύσουμε δεν είναι πια κοντά μας.

Έρρικα Μπρόγιερ (78). Ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια.

Γιώργος Κοτανίδης (74). Ηθοποιός και συγγραφέας.

Βαγγέλης Πλοιός (83). Ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος της Ρίας Δελούτση.

Κατερίνα Ζιώγου (49). Ελληνίδα ηθοποιός (Ντόλτσε Βίτα, Safe Sex, Πήρα κόκκινα γυαλιά, Παππούδες εν δράσει), από καρκίνο του πνεύμονα

Κώστας Βουτσάς (89). Ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, με 70χρονη υποκριτική καριέρα. Ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μέχρι και το τέλος της ζωής του παρέμεινε ενεργός στο επάγγελμα που τίμησε.

Ασπασία Παπαθανασίου (102). Ηθοποιός και συγγραφέας.

Άννυ Πασπάτη (76). Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Αλέκος Ουδινότης (85). Ηθοποιός του ΚΘΒΕ.

Πάνος Χατζηκουτσέλης (74). Ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Γνωστός και από την τηλεοπτική σειρά «Εκείνες κι Εγώ».

Κώστας Φυσσούν (84).  Ηθοποιός - αδελφός του επίσης ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν.

Αφροδίτη Γρηγοριάδου (83). Ηθοποιός και μητέρα της επίσης ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.

Κία Μπόζου (85). Ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου

Εύα Κοταμανίδου (84). Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και πολιτικός.

Δάφνη Σκούρα (95). Ηθοποιός του κινηματογράφου και του θάτρου.

Σπύρος Μισθός (62). Ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Νίκος Φιλιππόπουλος (92). Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, γνωστός για το ρόλο του αδελφού της Μάρως Κοντού στην ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» 

Στον κόσμο:

Τζακ Κίο (85). Αμερικανός ηθοποιός (Σέρπικο, Το Κεντρί, The Untouchables.

Τέρι Τζόουνς (77). Ουαλός κωμικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης (Μόντι Πάιθον).

Κερκ Ντάγκλας (103). Αμερικανός ηθοποιός (Σπάρτακος), βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα (1957) και Τιμητικό Όσκαρ (1996).

Μαξ φον Σίντοφ (90). Σουηδός ηθοποιός.

Μισέλ Πικολί (94). Γάλλος ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Ίαν Χολμ (88). Άγγλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου (Alien, Οι Δρόμοι της Φωτιάς, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών), τιμημένος με βραβείο BAFTA δευτέρου αντρικού ρόλου (1982).

Κέλι Πρέστον (57). Αμερικανίδα ηθοποιός και πρώην μοντέλο, σύζυγος του Τζον Τραβόλτα, από καρκίνο του στήθους.

Λαίδη Ολίβια ντε Χάβιλαντ (104). Αμερικανίδα ηθοποιός, η τελευταία εν ζωή πρωταγωνίστρια της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, που έπαιξε στο «Όσα παίρνει ο άνεμος», βραβευμένη με Όσκαρ.

Άλαν Πάρκερ (76). Βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Διάσημες ταινίες του «Το εξπρές του Μεσονυχτίου», «Ο Μισισιπής Φλέγεται», «Εβίτα».

Ρόντα Φλέμινγκ (97). Αμερικανίδα ηθοποιός, η «κοκκινομάλλα με τα πράσινα μάτια», όπως την αποκαλούσαν. είχε πάρει μέρος σε ταινίες όπως «Νύχτα Αγωνίας» του Χίτσκοκ πλάι στον Γκρέγκορι Πεκ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, «Ένας Γιάνκης απ’ το Κονέκτικατ στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου» και «Αίμα στον Πράσινο Βάλτο» με τους Κερκ Ντάγκλας και Μπαρτ Λάνκαστερ.

Ιρφάν Καν (53). Σούπερ σταρ του Bollywood, που πρωταγωνίστησε σε πάνω από 50 ταινίες. Hταν ο Ινδός ηθοποιός που σε μικρή ηλικία, το 1988, συμμετείχε στο υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας «Salaam Bombay». Ο Καν έχει πάρει μέρος σε μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ όπως «Slumdog Millionaire», «Η ζωή του Πι», «Inferno». 

Τσάντγουικ Μπόουσμαν (43). Αμερικανός ηθοποιός.

Νταϊάνα Ριγκ (82). Αγγλίδα ηθοποιός, διάσημη για τη συμμετοχή της στην δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του ’60 «Οι εκδικητές».

Σον Κόνερι (90). Σκωτσέζος ηθοποιός του κινηματογράφου, ο πρώτος που υποδύθηκε τον ήρως του Ίαν Φλέμινγκ Τζέιμς Μποντ. Βραβευμένος με Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Οι αδιάφθοροι».

Όνορ Μπλάκμαν (94). Βρετανίδα ηθοποιός, ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ, γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία «Goldfinger» στο ρόλο της Pussy Galore στην ταινία  του 1964.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ