Πάτρα: Δημοσκόπηση - Δείτε πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο


Στην ερώτηση «Θα εμβολιαστείτε αμέσως για τον κορoνοϊό, θα περιμένετε μερικούς μήνες να σιγουρευτείτε για το εμβόλιο ή δεν θα εμβολιαστείτε;»απάντησαν οι πολίτες στην Δυτική Ελλάδα στο γκάλοπ της DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας “ΠΕΛΟΝΝΗΣΟΣ” την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό είναι και ο εμβολιασμός με τα νέα εμβόλια που θα ξεκινήσουν να διατίθενται και στην χώρα μας από το νέο έτος. Οι απόψεις των πολιτών μοιράζονται με το 25,4% να δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν αμέσως (κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες) και το 22,4% ότι δεν θα εμβολιαστούν (κυρίως νέοι). Πάντως, μια μεγάλη μερίδα των πολιτών (42,5%) θα περιμένουν μερικούς μήνες ώστε να σιγουρευτούν για την ασφάλεια του εμβολίου και μετά θα εμβολιαστούν.

 

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην χώρα όπως καταγράφηκε από την έρευνα της ALCO. Οι στάση αυτή των πολιτών σχετίζεται με την «μειωμένη» εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους θεσμούς της υγείας που παρατηρείται παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών που έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο σε ευπαθείς ομάδες και αυτών που δεν έχουν. Μόλις το 17,3% των πολιτών με κάποιον στο οικογενειακό περιβάλλον που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε οικογένειες χωρίς ευπαθή μέλη φτάνει στο 32,8%.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ