Πάτρα: Το ευχετήριο μήνυμα της "Ανυπότακτης Πολιτείας"

 

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες έρχονται οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με την υγεία του καθενός να απειλείται,  με την ανέχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια να πολιορκεί το κάθε σπίτι Όχι, δεν ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση, θα βοηθήσει, θα περιθάλψει τους αδύνατους.

Δεν ελπίζουμε ότι θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά την πανδημία, όπως δεν το έκανε και μέχρι τώρα. Η πολιτική της εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, όχι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το απέδειξε σε κάθε ευκαιρία. Και θα συνεχίσει να το κάνει, γιατί έτσι ανταποκρίνεται στα ταξικά συμφέροντα όσων στην ουσία εκπροσωπεί.

Σε αυτές τις συνθήκες, ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, να διαφυλάξουν την υγεία τους, το πιο πολύτιμο αγαθό, τον μόνο σύμμαχο τους στο δύσκολο μέλλον που θα ακολουθήσει. Τους παροτρύνουμε να δείξουν τον μέγιστο βαθμό αλληλεγγύης και βοήθειας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν γύρω μας, εμείς να έχουμε όπλο μας την ανθρωπιά και την κατανόηση.

Θα μας χρειαστούν αυτές οι αρχές για να πολεμήσουμε όλες τις δυσκολίες. Για να βγούμε τελικά, εμείς οι απλοί άνθρωποι, οι άνθρωποι της βιοπάλης οι νικητές. Για να διεκδικήσουμε τα κοινωνικά μας δικαιώματα, να μην επιτρέψουμε σε ότι αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο να εγκαταστήσει την κυριαρχία του στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Να αποτρέψουμε σε κάθε φασιστική ιδεολογία και αντίληψη, να μας απειλεί γυρίζοντας δεκαετίες πολλές πίσω την ιστορία. Να πιστέψουμε στη δύναμη των αγώνων, στην αυτοπεποίθηση της αλήθειας των ιδεών μας.

Ευχόμαστε το ίδιο, σε κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας, σε καθέναν που διαπνέεται από τις αρχές της Αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Παρά τις, πολλές ίσως, διαφορές μας, η ζωή μας δείχνει τον δρόμο της ενότητας και της αλήθειας. Θα τον κερδίσουμε!

Διαβάστε επίσης