Αίγιο: Ξεκινούν οι διαδικτυακές εκδηλώσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι ζωντανές διαδικτυακές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας ξεκινούν!

Ψυχαγωγικές δράσεις για κάθε γούστο έρχονται να ζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και να χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Έτσι, παράλληλα με το στολισμένο και λαμπερό Πάρκο των Χριστουγέννων, στο οποίο φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρχουν δράσεις, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινά η ψηφιακή του έκδοση, η οποία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Εικαστικά εργαστήρια, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκδηλώσεις με τοπικούς καλλιτέχνες, χριστουγεννιάτικες εκπομπές και πολλές εκπλήξεις, εντελώς δωρεάν μέσα από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube και τη σελίδα του Πάρκου των Χριστουγέννων στο facebook.

 

Το πρόγραμμα έως και την Παραμονή Χριστουγέννων έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 21/12

17:00 Μαγειρικές από το ΔΙΕΚ Αιγίου

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ., μέσα από τη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α στο Facebook, το ΔΙΕΚ Αιγίου θα σας ταξιδέψει με λαχταριστές ιδέες και προτάσεις για το γιορτινό σας τραπέζι. Με παραδοσιακά αρώματα του χθες προσαρμοσμένα στις γεύσεις του σήμερα, θα σας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο εορταστικό μενού και θα στρώσει μαζί σας το γιορτινό τραπέζι υπό τον ήχο ζωντανών χριστουγεννιάτικων μελωδιών, δίνοντάς σας συμβουλές αλλά και διακοσμητικές ιδέες που θα εντυπωσιάσουν.

Παρουσίαση:

CHEF – Βασίλειος Μόσχος – εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ Αιγίου

Καταρτιζόμενοι:

Παπαχριστόπουλος Γεράσιμος – Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef» – Γ΄εξαμήνου

Βλάχος Δημήτριος– Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef» – Α΄εξαμήνου

Γιορτινό δίπλωμα υφασμάτινης πετσέτας: Μαργαρίτα Γούτου

Ζωντανές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες:

Παπαχριστόπουλος Γεράσιμος

Χορηγία Κρασιών: Οινοποιείο Ρούβαλη

Χορηγία διακόσμησης: Ανθοπωλείο Μανώλια

Οργάνωση – Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Φωτεινού – Υπεύθυνη εξωστρέφειας ΔΙΕΚ Αιγίου

Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου

18:30 Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων με την Ελευθερία Στεργιοπούλου

Πλούσια σε χριστουγεννιάτικα έθιμα η Ελλάδα ακόμα και σήμερα, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε οι Έλληνες κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τις μεταφέρουν από γενιά σε γενιά .Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 18:30 μ.μ. θα έρθουμε σπίτι σας ,μέσα από την πλατφόρμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α με μια διαδικτυακή εκπομπή με τίτλο «Ήθη και Έθιμα», θα ταξιδέψουμε σε περιοχές της Ελλάδας και θα μοιραστούμε μαζί σας, πως βιώνουν ακόμα και σήμερα τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Μελωδίες Χριστουγέννων, κάλαντα από διαφορετικές περιοχές θα συμπληρώσουν το χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό. Επιμέλεια εκπομπής παρουσίαση Στεργιοπούλου Ελευθερία Ραδιοφωνική Παραγωγός.

 

Τρίτη 22/12 και Τετάρτη 23/12

17:00: «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», Αναγνώσεις – Αφηγήσεις – Παιχνίδια με βιβλία, με τον αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών, Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Μια ώρα γεμάτη αναγνώσεις, αφηγήσεις, συνεντεύξεις, δράσεις και παιχνίδια.

Συγγραφείς, ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί, μουσικοί μας αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά των χριστουγεννιάτικων ιστοριών που έγιναν βιβλία ή μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμη. Οι μικροί και μεγάλοι θεατές από την πλατφόρμα της ΔΗΚΕΠΑ συμμετέχουν, γράφουν σχόλια στο chat, λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς, κερδίζουν δώρα.

 

Τρίτη 22/12, Τετάρτη 23/12, Δευτέρα 28/12, Τρίτη 29/12 και Τετάρτη 30/12 στις 17:00.

18:30 Η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου, μέσα από το εργαστήρι της, θα αποκαλύψει τα μυστικά για τη δημιουργία εύκολων και ευφάνταστων χριστουγεννιάτικων κατασκευών.  

 

Πέμπτη 24/12

21:00 Ζωντανά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Παραμονή Χριστουγέννων με τους Queen & The Soul! Η Eleni Spyratou (voice, acoustic guitar, percussion)  και ο Andreas Prountzos (electric guitar,loops and effects) παίζουν και μας ταξιδεύουν με live covers, από τη rock, soul, blues, reggae έως την ethnic world, μουσική σκηνή!

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο site της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

https://dikepaigialeias.gr/

 

Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται από τις  εξής σελίδες:

 

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας

https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/

 

Πάρκο των Χριστουγέννων-Αίγιο

https://www.facebook.com/ParkoXristougennonAigio/ 

 

ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

https://www.youtube.com/channel/UCxoIRih2swd0gN3NTqc4JSA

 

Διαβάστε επίσης