Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ερντογάν: «Νέα σελίδα» στις σχέσεις Τουρκία-ΕΕ θέλει να ανοίξει ο Τούρκος Πρόεδρος

 

 

Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να «ανοίξει νέα σελίδα» στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση ενώ έριξε ξανά στο τραπέζι το θέμα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε έτοιμος για επανέναρξη διαλόγου με Ελλάδα και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τη συνεισφορά της.

Οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού καθώς και πως υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί «κλειδί» για να υπάρξει μια θετική ατζέντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ευχαρίστησε δε την Γερμανίδα Καγκελάριο για την συμβολή της όπως φέρεται να είπε στη διαδικασία προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου με την Ελλάδα, την οποία όμως κατηγόρησε πως υπεκφεύγει με διάφορους τρόπους.

Τέλος, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες σχετικά με την συζήτηση που έγινε με την Άνγκελα Μέρκελ, ότι σε ότι αφορά τις σχέσεις Ε.Ε. Τουρκίας χάθηκαν δύο χρόνια καθώς και ότι αυτό οφείλεται στις απαιτήσεις ορισμένων χωρών στο πλαίσιο των συμφερόντων τους, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης