Με Μαργαρίτη στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ

Με πρωινή προπόνηση στο PAOK Sports Arena και ενημέρωση της ομάδας ότι ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα σε όλα τα τεστ για Covid-19, στα οποία υποβλήθηκαν παίκτες και τεχνικό επιτελείο την Πέμπτη (17/12), ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για την αυριανή (16:15, ERT Sports3/ERTFLIX) εκτός έδρας δοκιμασία με τον Κολοσσό Ρόδου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League.

Στην πορεία, η αποστολή «πέταξε» για το νησί των Ιπποτών, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να συμπεριλαμβάνεται κανονικά σε αυτήν. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» ταλαιπωρήθηκε εσχάτως από ενοχλήσεις στο αριστερό γαστροκνήμιο (σ.σ. «ενθύμιο» που απέκτησε στο ματς πρωταθλήματος της περασμένης Κυριακής με τον Άρη) και κινήθηκε με ατομικό πρόγραμμα και θεραπείες τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα και να είναι στη διάθεση του Άρη Λυκογιάννη.

Ζητούμενο, αγωνιστικά, για τον ΠΑΟΚ είναι να «αποδράσει» από τη Ρόδο με το θετικό αποτέλεσμα, γεγονός που, όπως αποκάλυψε μέσω του blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ στο διαδίκτυο, ο Μπο Μπιτς θα ήθελε να το ζητήσει ως δώρο για τα Χριστούγεννα από τον Άγιο Βασίλη!

Πρόσθεσε ο Αμερικανός φόργουορντ των «ασπρόμαυρων» αναφέροντας: «Εύχομαι να ήταν τόσο εύκολο το να ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη αυτή τη νίκη, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν. Ο Κολοσσός είναι μια καλή ομάδα, με καλό επιθετικό ρυθμό, ειδικά στο γήπεδό του. Εμείς χτίζουμε κάθε μέρα τον τρόπο που παίζουμε όλο και πιο δυνατά με τον κόουτς Λυκογιάννη. Χτίζουμε τη χημεία μας, για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το Σάββατο. Η προσπάθειά μας σε όλο το παιχνίδι αμυντικά είναι το κλειδί για να ελέγξουμε τους σουτέρ και το ρυθμό τους».

Μιλώντας για τη μάχη απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Άρης Λυκογιάννης σχολίασε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Και έτσι αντιμετωπίζονται όλα τα παιχνίδια. Ο Κολοσσός θέλει τη νίκη, γιατί είναι γηπεδούχος, εμείς θέλουμε να καλύψουμε την εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα, οπότε το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, κυρίως βαθμολογικά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ιδιαιτερότητες, υπάρχουν παίκτες και προπονητές που έχουν περάσει από τη Ρόδο, αλλά έχουμε παίξει ξανά αντίπαλοι με τον Κολοσσό, οπότε νομίζω ότι θα προσαρμοστούν όλοι πολύ γρήγορα σε αυτό μόλις ξεκινήσει το ματς».

Κατέληξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ επισημαίνοντας: «Είναι μία ομάδα δουλεμένη ο Κολοσσός, με δύο πολύ έμπειρα παιδιά, τον Ξανθόπουλο και τον Ζάρρα, οι οποίοι δίνουν ποιότητα. Ο ένας κατευθύνει αρκετά καλά, ενώ ο άλλος εκτελεί με μεγάλη συνέπεια φέτος. Είναι μία ομάδα που έχει χημεία και ρόλους, φαίνεται και από τον τρόπο που παίζει εκτός έδρας. Δεν έχει χάσει πουθενά εύκολα, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που είναι και λογικό όμως, οπότε έχουμε προετοιμαστεί για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Με την αποστολή του «Δικεφάλου», της οποίας ηγείται το μέλος του Δ.Σ., Θανάσης Χατζόπουλος, ταξιδεύουν οι καλαθοσφαιριστές: Μπο Μπιτς, Σαγκάμπα Κονατέ, Ζερμέιν Λοβ, Μάλκομ Γκρίφιν, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Γιώργος Καμπερίδης, Νώντας Παπαντωνίου, Ελστον Τέρνερ, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ.

 

Διαβάστε επίσης