Συνάντηση Γρηγόρη Αλεξόπουλου με Χριστίνα Αλεξοπούλου για τα στερεά απόβλητα

 

Τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκε η βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου προκειμένου να ενημερωθεί  για την πορεία των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, τις λειτουργούσες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων σε όλο το Νομό και ιδιαίτερα για την πορεία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα δώσει μια σύγχρονη λύση στο χρόνιο πρόβλημα των στερεών αποβλήτων στην Αχαΐα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α ενημέρωσε την κ. Αλεξοπούλου για τα έργα και τόνισε πώςσε ό,τι φορά το Εργοστάσιο αισιοδοξεί ότι θα έχουμε ένταξη και δημοπράτηση του έργου στις αρχές του 2021.

Ο κ. Αλεξόπουλος εστίασε επίσης  στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των συνεργαζόμενων Δήμων του Νομού, του Υπουργείου, της Περιφέρειας, των υπηρεσιών της Διαχειριστικής Αρχής που ελέγχουν και  αξιολογούν τους φακέλους και  των  στελεχών του  ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α προκειμένου να έχουμε γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα.

«Για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα να ολοκληρωθεί το Εργοστάσιο μέχρι το τέλος αυτής της  δημοτικής θητείας» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος  και επεσήμανε ότι θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. «Η περιοχή μας, μετά από χρόνια καθυστερήσεων και εμπλοκών θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της, κάτι που θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Και αυτό θα γίνει με δημόσια δαπάνη όπως είχαμε από την πρώτη στιγμή δεσμευτεί» επεσήμανε ο κ. Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά της η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το σχεδιασμό και την πορεία των έργων και επεσήμανε ότι η ίδια θα σταθεί αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται και θα παρέμβει όπου της ζητηθεί ώστε ο Νομός μας να αποκτήσει όσο το δυνατόν συντομότερα τις σύγχρονες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων που έχουν δρομολογηθεί.

«Επιτέλους καθυστερήσεις χρόνων ξεπεράστηκαν και θα έχουμε γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα» τόνισε η κ. Αλεξοπούλου.

 

Διαβάστε επίσης